Gradbena dela ureditve krožišča so uradno zaključena. Semaforji pa še vedno usmerjajo enosmerni promet, izvajalci namreč popravljajo napake na krožišču.

Poročali smo o investiciji, ki že nekaj časa poteka na ulici Staneta Rozmana, pred tedni pa so se začela še dela izgradnje krožišča na križišču z Gregorčičevo ulico. 

V sklopu celovite ureditve ulice bo skozi celo ulico izgrajen dodatni kanalizacijski kolektor, s katerim Mestna občina Murska Sobota pristopa k prepotrebnim ukrepom za preprečevanje morebitnih poplav ob naravnih ujmah v prihodnosti.

Sočasno se križišče ulice Staneta Rozmana z Gregorčičevo ulico preureja v trajno krožišče, s čim bo odpravljena še ena črna točka v prometnem sistemu mesta.

Celotna vrednost investicije ureditve ulice Staneta Rozmana s kanalizacijskim kolektorjem ter omenjenim krožiščem znaša približno 1,2 milijona evrov.

Zakaj so (že) potrebni popravki?

Čeprav je bilo novo krožišče na videz končano, je možno opaziti, da dela niso povsem zaključena, izvajajo se namreč popravki. 

Za več informacij o dogajanju smo se s vprašanji obrnili na Mestno občino Murska Sobota, kjer so za Sobotainfo povedali, da so gradbeno obrtniška dela prometne ureditve ulice Staneta Rozmana in krožišča z Gregorčičevo ulico zaključena, izvajalec del trenutno odpravlja ugotovljene pomanjkljivosti

Odprava pomanjkljivosti bo dokončana najkasneje do 30. junija 2022, so povedali na občini.

Cilj umiritve hitrosti vozil ni bil dosežen

Novozgrajeno krožišče ulice Staneta Rozmana in Gregorčičeve ulice je moral izvajalec del popravljati na tako imenovanih vstopnih rampah za umiritev hitrosti vozil, kjer je bilo ugotovljeno manjše odstopanje od projektne dokumentacije

Kot pravijo na občini, so vstopne rampe za umiritev prometa bile izvedene s premajhnim naklonom, posledično niso prispevale k umiritvi hitrosti vozil.

Ponovno asfaltiranje je bilo delno izvedeno že prejšnji petek, zaključeno pa bo do četrtka tega tedna. Dodatni stroški sicer ne bremenijo naročnika, to je občine, saj so nastali zaradi napake izvajalca del.

Z deli bodo nadaljevali na Slomškovi ulici

Na Gregorčičevi ulici od novozgrajenega krožišča proti Ulici arhitekta Novaka pa so v izvedbi dela izgradnje dodatne kanalizacijske cevi (kolektorja). Z že izgrajeno dodatno cevjo po ulici Staneta Rozmana bo dolgoročno bistveno izboljšano ravnanje z padavinskimi vodami v mestnem jedru.

Čez nekaj mesecev, ko bo cev na Gregorčičevi položena, bodo z deli nadaljevali v okviru iste pogodbe na Slomškovi ulici. Rok za izvedbo dodatne kanalizacijske cevi tako po Gregorčičevi, kakor tudi po celi Slomškovi ulici pa se izteče z novim letom.

V teku pa je tudi iskanje izvajalca del prometne ureditve Gregorčičeve ulice. Ob ustrezni vrednosti pričakovanih ponudb se lahko nadejamo izvedbe prometne ureditve že konec poletja, so še povedali na občini. 

Komentarji (21)

. (ni preverjeno)

Ko bojo leteli skozi krožišče de se eden pred vhod zapelo.

Tecumseh (ni preverjeno)

Na "sto" mestih nekaj krpajo. Vmes manjkajo celi platoji asfalta. Ne vem... čakajo na izkop, morda najdejo nafto. Hočem reči, pa nisem gradbenik, slaba organizacija dela. Danes trije nekaj asfaltirajo, okrog dvanajstih nikogar na delovišču... Saj ni čudo, da se dela tako dolgo vlečejo!

Hojz (ni preverjeno)

Zadnjic je bil postavljen svetovni rekord...75km ceste so naredili v 5 dneh... Mi bi za to porabili 15 let...

Gees (ni preverjeno)

Gda do zacali v pogodbe dajati penale za izvajalce ce prekoracijo roke , kak je praksa na zahodu, do se ponoci delali, pa to tuj delavcem placali!

prav si norček (ni preverjeno)

Dokler se pogodijo za take pogodbene roke, ne moremo nič. Mislim, v tem primeru mestna občina ali kdo ima prek te zadeve se je zelo dobro pogodil v korist izvajalca! Dela so pričeli kdaj že, tako dolgo nazaj, da človek več ne ve, je bilo oktobra, se mi zdi! Koliko dni sta bila 2 ali 3 delavci na gradbišču, nekaj malo z lopato gor pa dol. 8 mesecev za 300 metrov ulice, znatno preveč, ampak če je taka pogodba, ne moremo kaj.

KTr (ni preverjeno)

Pa kdo je ta šalabajzer od izvajalca?

čarni vrag (ni preverjeno)

Policaj si je pa zmislo nekše rampe, ka mo si lejko razbijali autuje. Zadnjič san se pelo mimo kuče tistoga manijaka v Dokležovjaj. Tista ovira je prava ovira. Lejko si razbiješ auto.

Paler (ni preverjeno)

Vijden ka komentejrajo same velke poznavalce gradbene stroke ...takše, štere ponavade še Pitagorovoga izreka ne razmejo ....

GFR M (ni preverjeno)

Nej jim trbej znati, za razliko od tistih, ki takse neumnosti dobijo placano , morajo priti Madžari pa de
red.

In reply to by Paler (ni preverjeno)

Sumič (ni preverjeno)

Pa nadzornik ne obstaja pri pongradi?
Ta mesec brez plače, pa de drgouč znal načrte šteti.

bosman (ni preverjeno)

Isto kak oviva, ka sta zakapalo kabel za mobitel.

anton77 (ni preverjeno)

V Indiji so ČEZ NOUČ, dobesedno, napravli podvoz pod dvotirnof železnicof. Odstranili tire, izkopali jarek, v njega položili že vnaprej napravlene cevij, zasipali, postavili tire nazaj. V jutranjoj konici je promet na tiraj pa pod njimi nemoteno teko naprej.... Prinas????? Aja, mij smo za Indijof? Ok, nej san znal....

Lešnik (ni preverjeno)

Tau maš prav, san gledo, po tv

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

carni vrag, (ni preverjeno)

In nekomu bodo padle pare v djep

carni vrag (ni preverjeno)

Nekoga treba jebati

Maratonec (ni preverjeno)

Poglejte po prenovi ceste tudi kolesarsko med MS in Vanča vas. Nove bankine so sedaj tako narejene, da se po vsakem dežju asfaltirana kolesarska spremeni v makadamsko kolesarsko. Blata in kamenja je za izvoz. Kdo bo odgovarjal in plačal popravke?

Cezar (ni preverjeno)

še eden zmazek soboških načrtovalcov pa izvajalcov, prvo so vničili slovensko, te staneta rozmana, zdaj še krožišče kero je miniaturno, pločnik surši kak cesta, kak de se avtobus pelo nemremo znati - znankar po sredini, če bi ščeli meti kolesarko dirko po sloveniji z cilon v soboti nemreno zavolo takših bedarij

MTB (ni preverjeno)

de pač MTB dirka, pa do prek po otoki leteli :D

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Asfalter (ni preverjeno)

Brezveze ka Pomgrad jemlje bosance, če je pa na spletnon portali sobotainfo telko strokovnakov, keri bi z veseljem poprijeli za asfaltersko lopato

ČlovekBoži (ni preverjeno)

Bogme se ne motiš. Stereotipni blokovski penzionist vse zna dobro naprafti ali ... Pazi.... Un rajši ne dela nika ;)

In reply to by Asfalter (ni preverjeno)

FRAP (ni preverjeno)

Kakršen nadzor, tako dejansko stanje na terenu.

Starejše novice