Vse se da, če se hoče.

Kar deset let so v dvojnem krožišču pri podvozu na Lendavski bile napačne talne označbe, na kar smo prvi opozorili na Sobotainfo. Pristojni so dejali, da popravilo še ni v njihovem planu dela, a očitno se je ta plan po našem poročanju spremnil.

Deset let napačne označbe

Spomnimo, da so puščice v krožišču na obeh pasovih bile enake in označevale, da je treba pri prvem izvozu zapeljati iz krožišča. Kar pomeni, da če bi upoštevali narisane označbe, ni bilo mogoče peljati dlje kot do prvega izvoza.

Označeno po starem pravilniku

Cesta je državna, zato smo se za pojasnila, zakaj imamo v Murski Soboti v krožišču že deset let napačne označbe, obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, kjer so nam pojasnili, da je krožišče pri podvozu na Lendavski narejeno še po starem pravilniku, novi, ki določa drugačne označbe pa je v veljavi od leta 2016. 

V nadaljevanju so še pojasnili, da skrbijo za 6.000 kilometrov glavnih in regionalnih cest in državnih kolesarskih povezav, in, da ob vsakokratni uveljavitvi sprememb pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi, ne morejo zagotoviti popravkov vseh označb naenkrat in, da upravljavec ni zavezan k takojšnji spremembi vseh označb. Dodali so še, da bodo označbe usklajene s pravilnikom v skladu s planom del

Torej povedano drugače, za krožišče na Lendavski še ni bilo časa.

Napačne označbe le popravili

Pravijo, da naključij ni, a le nekaj dni po naši objavi, je dvojno krožišče na Lendavski v Murski Soboti prišlo na vrsto za popravilo. Že v dopoldanskih urah so tako odstranili stare - napačne označbe, in jih nadomestili z novimi, ki pravilno označujejo smer vožnje.

Puščica na notranjem pasu tako označuje smer vožnje naravnost in v levo, puščica na zunanjem pasu pa kaže v desno oziroma izhod na prvem izvozu.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rondo (nepreverjen)

če ideš od None de zaj po nouvon obvezno iz desnoga pasa zavinoti na prvi "slejpi" izvoz, z lejvoga pasa pa naravnost pod železnico ali na industrijsko .... tau de zaj zbrke pa rukanja ...

Zvc (nepreverjen)

Uf, pa zaj do se kaserali cuj :)

In reply to by rondo (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

S ten sateliton nas mediji rejdno futrajo pa nategavlejo. Tou nan odavajo kak neka blazno pomembnoga, ne povejo pa, ka je bilou istočasno z našun sateliton (šteri btw vaga samo 4 kile) , v vesolje lansejranih še 13 drüjgih, pa ka je v vesolji trenutno 9000 satelitov, pa ka majo svoje satelite v vesolji že vse evropske države plus 105 drüjgih držav, med njimi takšne velesile kak Gvineja Bisao, Burundi, Vietnam, Šri Lanka, Togo, Etiopija, Bangladeš, Laos, Butan. Tou faking lansejranje slovenskoga satelita je za svetovno vesoljsko industrijo priblijžno tak pomembno, kak je za svetovni nogomet pomemen naslov prvaka veteranske ekipe Šalamenec v veteranskoj ligi maloga nogometa občine Püconci.

In reply to by Zvc (nepreverjen)

runktipunkti (nepreverjen)

to pomeni ka kršin pravilo če se po lejvon pasi pelan proti podvozu ker je pas namenjen na levo za slepi izvoz oziroma nikomur..pa ka je tou za zajebancije?!

ms22 (nepreverjen)

kršiš...

In reply to by runktipunkti (nepreverjen)

Divji pešec (nepreverjen)

Prebivalce tistih hiš desno pa helikopter dostavi na dvorišča? Ali nimajo vozil? Mogoče Sobočanec? Če se temu reče 10 letni dosežek da se je ugotovilo kako morajo biti puščice zarisane, potem kapo dol vsem ki so ure in ure imeli strnjene glave za to.

Divji pešec (nepreverjen)

Aja. Saj se vidi lepo zarisano.. Samo iz industrijske se smejo zapeljati na dovoze. Mesto je za občinare in ostale glavonje rezervirano..

vodka (nepreverjen)

Naj mi pristojni šteri so to na novo označevali pojasniji komi slüži desni pas, če je tan slepa cesta brez kakšne korist razen za pešce.

Da-Re (nepreverjen)

Mati boža, zdaj pa je rejsan razvidno pa logično, ...........namesto ka bi zunanji pas pujstili za desno (slepi izvoz) in za ravno prejk pod podvoz, notranjoga pa za okoli in izvoz na industrijsko, so napravili katastrofo. Naj mi strokovnjaki razložijo ka so to mislisli z zunanjin pason od None, desno- nemreš ka je slejpi, naprej za podvoz pa palik ne smiš ka te lejko rukne tisti ki upošteva bebaste označbe na cesti in gre po notranjem pasu od None pod podvoz....jaooooj !?!

vodka (nepreverjen)

Dejansko je desni pas neuporaben. Možno samo v Butalah oziroma Sloveniji.

In reply to by Da-Re (nepreverjen)

Timy (nepreverjen)

Glupost.. komu je treba ta sprememba?? Če se pelješ iz btc-ja naravnost skozi podvoz ali levo na indostrisko vsi na en pas.. nej čudo ka gužva!

Gost1 (nepreverjen)

Kak so bile napačne označbe 10 let, če novi pravilnik vala od leta 2016?

inokss (nepreverjen)

VAUUU SOBOTAINFO KAKSNA TOP NOVICA!
ZDAJ MO VSI SRECNI, ZDRAVI KER JE GLAVNI PROBLEM RESENI.
BRAVO:)

xxxxx (nepreverjen)

To spet ne bo v redu! Saj to ni TURBO krožišče. Sedaj kaže oznaka, da moraš na desnem pasu peljati na prvem izvozu ven. Se pravi, da "ne smeš" peljati naprej na drugi izvoz.

Jojhnk (nepreverjen)

Desni izvoz je rezerviran za policajske zasede.

branko tra. (nepreverjen)

In kdo je za to kriv ? Verjetno so tej tolovaji v Ljubljani

vodka (nepreverjen)

Naj mi pristojni šteri so to na novo označevali pojasniji komi slüži desni pas, če je tan slepa cesta brez kakšne korist razen za pešce.

Landini

No, zdaj ste pa zmagali. Ko se je narod navadil, jih vi zmedete s to bedarijo.

Karl Marx (nepreverjen)
Ha? (nepreverjen)

Vejpa tak kak je zaj je pravilno. Do zdaj smo se domacini razmili, ali ce gledas surse, en tujec, lublancan ali sto drugi, se je pelo pravilno, kak se mores zaj, pa smo ga mele za norca, ker smo se 10 let vozili narobe.

Maiki (nepreverjen)

Boli me k.... za te oznacbe, nikdar sen je nej niti pogledno zato ker so za voznjo v kroziscih pravila, me pa istina zanima kak bi se nisterni od nas vozili po vec pasovnih kroziscih kot jih imajo po velikih mestih.... samo iz mojih izkusenj tam upostevavajo ce vklopis smerokaz, pa noben bedak ne stisne do konca gasa ce vidi da se vkljucujes z drugega dovoza in bos slucajno pred njim, zato pa me tako motijo ta nasa mini krozisca , ker ljudem manjka osnovne kulture , ter so v osnovi nevarna ravno zaradi zakompleksancev

murek1 (nepreverjen)

pa zaradi divjakov, je nevarno, ki se vozijo po svojih pravilih

In reply to by Maiki (nepreverjen)

murek1 (nepreverjen)

to pomeni če greš z btc ja proti meestu moreš iti na levi pas in ne kot večina na desnega.
desni se skoraj potem ne rabi.

franciska

Pa je toti krozni ze 10 let tam? Meni se ne zdi tak dugo, ce pa ja, pol pa uf kak hitro cejt mine!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice