Najnujnejše sanacije so lastniki že izvedli, območje pa bo urejeno šele v okviru celostne ureditve središča znanega turističnega naselja.

Parkirišče v Moravskih Toplicah ob trgovini Mercator in termalnem kompleksu je v zelo slabem stanju, naposled pa kazi podobo okolice. Kdaj bomo dočakali sanacijo parkirišča in kako daleč so načrti celostne ureditve središča kraja? Preverili smo na občini.  

Sanacija šele v okviru celostne ureditve

Občina Moravske Toplice si želi, da bi bila omenjena parkirišča bistveno bolj urejena, ne morejo pa urejati parkirišč, ki niso v lasti občine, so povedali.

Ob tem so dodali, da so najnujnejše sanacije so lastniki izvedli, bo pa to območje primerno urejeno verjetno šele v okviru celostne ureditve središča kraja Moravske Toplice.

Sprememba prostorskih planov

Na občini pripravljajo spremembo prostorskih planov (ureditveno-zazidalnega načrta) na območju načrtovanih ureditev, ki je potrebna za pridobitev upravnih dovoljenj za gradnjo načrtovanih objektov.

»V prvi fazi načrtujemo ureditev nove dostavne ceste z obojestranskimi parkirnimi prostori med Mercatorjem in načrtovanim trgom z izgradnjo objekta na najbolj izpostavljenem mestu z dinamično arhitekturno zasnovo, objekt dobrodošlice - info center s spremljajočim gostinskim lokalom,« so povedali za Sobotainfo na občini.
 

Za izgradnjo večnamenske dvorane izdelana projektna dokumentacija

Spomnimo, o gradnji športne dvorane v Moravskih Toplicah, ki bi služila za namene športnega turizma, je govora že veliko let, a tokrat se zadeve, kot kaže, le premikajo.

 Za gradnjo Večnamenske športne, kulturne in kongresne dvorane v Moravskih Toplicah je že izdelana projektna dokumentacija za pridobivanje mnenj in gradbenega dovoljenja. 

»Zahteva za izdajo gradbenega dovoljenja je že vložena. V zaključni fazi pa je priprava projektne dokumentacije za izvedbo,« še pravijo na občini. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
žiži.. (nepreverjen)

Naj popravijo tisti kateri imajo hasek od tega parkirišča ( T3000, Perunika,... )

Awe (nepreverjen)

Po zapisanon cez min 20 let…..

Športaš (nepreverjen)

V Lendavi, Gornji Radgoni in Moravskih toplicah pripravljajo celovite načrte za večnamenske dvorane. V Murski Soboti pa hočejo nekaj zriniti v Fazaneriji v kopališče in podirati zaščiten mestni gozd. Adijo pamet.

Starejše novice