V potapljajočem se vozilu bi skoraj izgubil življenje. Junaku, ki je brez premisleka skočil v ledeno vodo in ga rešil, zdaj izrekel svojo hvaležnost.

V popoldanskih urah predbožičnega dne se je v Pomurju pripetila skrajno nenavadna prometna nesreča, v kateri jo je ponesrečenec za las odnesel z življenjem. Kot smo poročali, je močno vinjen voznik osebnega avtomobila v Radencih pri trgovskem centru zapeljal v zbiralnik vode, pri čemer je vozilo v celoti potonilo. 

Jože Genc se za preživetje lahko zahvali le nesebični pomoči Stanka Dervariča z Radenskega Vrha, ki je nemudoma skočil v vodo in ga potegnil iz potapljajočega se vozila. 

59-letni rešitelj je že pred časom za medije podrobneje spregovoril o okoliščinah nesreče. Zdaj pa se je na čustvenem srečanju sestal s ponesrečenim Gencem, ki je končno zapustil bolnišnico.

Ponovno se je rodil

Jože Genc pravi, da se je 24. 12. ponovno rodil, zato je želel spoznati svojega angela varuha, ga objeti, mu stisniti pest in se mu zahvaliti, da je še danes med živimi. Njuno srečanje je bilo čustveno in ganljivo, obojestransko je kanilo tudi nekaj solz. 

Jože je srečen, da je živ, Stanko pa, da je lahko prijaznemu in očitno dobrosrčnemu neznancu, ki je imel začasno smolo, rešil življenje. 

„Šele čez dva, tri dni mi je postalo jasno, da je šlo za veliko zadevo in sem se zavedal, da bi lahko tudi sam umrl v mrzli vodi. Zdaj sem seveda vesel in zadovoljen, da se je vse dobro končalo, še zlasti, da sem lahko pomagal“, skromno pravi Dervarič, ko je iz rok rešenca prejel zahvalo, na kateri je Jože zapisal:

Zahvalnica Stanku Dervariču, za pogumno in nesebično pomoč pri prometni nesreči, ko mi je rešil življenje! 

Po več letih podlegel skušnjavi

Genc nam razloži, da je tistega dne po več letih vzdržnosti podlegel skušnjavi in spil nekaj kozarcev alkohola. Ko je začel vožnjo, se mu je noga ukleščila med pedale in močno pritisnila pedal za plin, tako da ni uspel vozila zaviti in je prebil ograjo ter končal v mrzli vodi. 

“Kaj se je dogajalo pod vodo težko ocenim, saj sem zanesljivo bil na poti na drugi svet. Zdaj sem se po Stankovi zaslugi znova rodil, on je moj angel varuh in zdaj ga več ne smem razočarati“, pravi Genc.

Genc je na čustvenem srečanju še zaupal, da so ga v Psihiatrični bolnišnici Ormož, v minulih dneh, rešili krize in zdaj sledi novo življenje, seveda pa se zaveda tudi posledic, ki mu jih je povzročila neumnost 24. Decembra.

“Nekako že bo, glavno je, da sem spet med živimi“, še pove Genc.

S spleta

Komentarji (2)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
1411

Na to se pigej!

tuncika

To so zgodbe življenja. Ko se nekdo čez teden dni zave, da je zaradi bednih neumnosti, še vedno živ. In to po zaslugi naključnega sovaščana. To je poštena zahvala svojemu angelu.

Starejše novice