Mateja in Denis Okrepčevalnico Hip-Hop vodita dve leti.
Kdo so ljudje, katerih dobra dela so ostala neopažena? Spoznajte heroje korone!

Ni ga Ptujčana, ki ne pozna Okrepčevalnice Hip-Hop. Kiosk z ulično hrano, ki nam na Ptuju teši lačne želodčke že 25 let, pa se je letos zaradi prav posebne geste znašel na listi herojev korone.

S toplimi obroki do nasmehov

Denis Jerot in Mateja Danilovič Okrepčevalnico Hip-Hop vodita dve leti. Pred tem sta jo vodila Dušan in Dragica Slana, ki sta Denisa in Matejo izbrala kot naslednika in jima predala vso svoje znanje. 

Širna Slovenija je za zgodbo Denisa in Mateje slišala lani oktobra, ko sta se odločila s toplimi obroki po svojih najboljših močeh pomagati tistim, ki si jih sami ne morejo privoščiti. 

Ljudje so preštevali drobiž za burger

Par, ki vodi okrepčevalnico, se je za dobrosrčno gesto odločil, ker sta opazila zadrego, preštevanje drobiža, včasih se pa jima je celo kdo zaupal. 

»Ljudem je preprosto nerodno prositi za pomoč, vendar so zelo hvaležni, če jo vseeno dobijo,« opaža Denis Jerot. 

»Odločila sva se v trenutku, ker te zlomi«

Do danes sta podarila več deset obrokov, vsem, ki so obrok dobili, pa sta zagotovila anonimnost. Zaradi zadrege je mnogim težko pristopiti in prositi za pomoč z ohranjanjem anonimnosti pa ohranita tudi dostojanstvo ljudi. 

»Odločila sva se v trenutku, čisto zavestno, ker te zlomi in ker sam imaš in zaenkrat lahko daš,« še pove lastnik. 

Ptujčani in Ptujčanke so akcijo sprejeli zelo dobro. Par, ki vodi okrepčevalnico, nam zaupa, da tisti, ki pomoč potrebujejo, le redko sami pristopijo

Ne vidita se kot heroja: »Heroji so tisti, ki skušajo preživeti iz dneva v dan iz ničesar.«

Denis in Mateja se zahvaljujeta vsem okoliškim ljudem, sosedom, poštarjem, znancem, skrbnikom in prijateljem oseb, ki so pomoč nujno potrebovale, a jih niso same kontaktirale. 

Ob pomoči pa se tudi Denis in Mateja počutita dobro. Pravita, da občutita srečo in veselje, da lahko za trenutek izbrišeta skrbi iz obraza. 

»Danes pomagaš, jutri si lahko ti tisti, ki rabi pomoč,« opozarjata Denis in Mateja. 

Sama se ne smatrata za heroja, saj pomagata, ker lahko. Pravita, da sta le preprosta človeka, ki sta opazila stisko in pomagata, če le lahko. »Heroji so tisti, ki skušajo preživeti iz dneva v dan iz ničesar,« še dodata. 

»Dala obrok in prihranila solzo ob vsem direndaju v življenju,« doda Denis. 

Kdo so ljudje, katerih dela so ostala neopažena?

Da pogumna in srčna dejanja, tista, ki stopajo iz povprečja, dobijo obraz, smo se odločili, da v uredništvih Ljubljanainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Sobotainfo najdemo heroje korone.

Za svoje delo v času epidemije koronavirusa ne bodo dobili medalje. Nihče jim ne bo postavil spomenika. Lahko pa jih najdemo, Sloveniji razkrijemo njihove zgodbe in se jim zahvalimo.

Hvala, heroji korone!

Sodeluj

Svoje heroje korone lahko še vedno predlagate sami. Kdo je heroj korone v vaši ulici, vasi, mestu? Poznate koga, ki rad pomaga, žrtvuje svoj čas, se čemu odreče v dobro drugega, tvega življenje, morda podari nasmeh ... 

Vse informacije tukaj.

Starejše novice