Slika je simbolična.
Kolesarski klub Adria Mobil, organizator dirke po Sloveniji, je na okrogli mizi predstavil okvirno traso letošnje, 29. izdaje slovenske pentlje.

Znana so mesta, ki bodo ob 30. obletnici prve izdaje med 14. in 18. junijem gostila začetke in konce etap. Podrobnosti o ekipah in ključnih točkah trase bodo znane na novinarski konferenci 12. aprila.

Mednarodna kolesarska zveza je slovensko pentljo tako kot zadnja leta uvrstila v drugi rang preizkušenj Uci Pro.

Ponovno priložnost za promocijo države

To je po mnenju direktorja dirke Bogdana Finka, ki je sodeloval na okrogli mizi, na kateri je omizje povezalo preteklost, sedanjost in prihodnost slovenske pentlje, primerna raven za zanimivo dirkanje in ustrezno promocijo države.

Začetek petdnevne preizkušnje bo v Celju. Knežje mesto je gostilo tudi cilj prve etape premierne izdaje leta 1993. To so sicer organizatorji in celjska občina sporočili pred natanko mesecem dni, danes pa so razkrili še ostala mesta, ki bodo gostila začetke in zaključke etap.

Prva se bo končala v Rogaški Slatini, druga pa se bo začela v Žalcu in končala v Ormožu. Tretja bo kolesarje vodila od Grosupljega do Postojne. Četrta se bo začela v prestolnici in končala v Kobaridu, medtem ko se bo zadnja etapa tradicionalno končala na glavnem trgu v Novem mestu. Začela se bo na Vrhniki.

»Vse trase so še v dokončni obdelavi. Kateri vzponi, zavoji, spusti, ciljni sprinti bodo gostili dirko, bo znano na uradni predstavitvi. Takrat bo jasno, koliko višinskih metrov čaka kolesarje na dirki. Tudi z ekipami in posamezniki smo še v fazi dogovarjanja,« je v izjavah po koncu okrogle mize dejal Fink.

Bo dirkal tudi Pogačar?

Nastop Tadeja Pogačarja na dirki, na kateri je slavil zadnji dve leti, še ni stoodstotno potrjen. To bi bil sicer glavni preizkus pripravljenosti 24-letnika pred Tourom, a tudi v primeru, da se bo odločil za nastop na kakšni drugi dirki, Fink vidi priložnost za ostale.

»To bi bila priložnost za vse nas v organizacijskem odboru. Razmišljamo tako, da imamo odlične kolesarje in če ni Pogačarja, pomeni to priložnost za vse ostale. Ker ko pride Tadej Pogačar, ki v narekovajih osmeši konkurenco na Pariz-Nici, je jasno, da mora na dirki po Sloveniji zmagati,« je na druženju z mediji dodal direktor dirke po Sloveniji.

O tem, kako visoko lahko s samo dirko posežejo v naslednjih letih, ni želel posebej razpredati. Če tekmovalno zdajšnje stanje bržčas predstavlja vrhunec, se da storiti korake naprej na drugih področjih.

»Mislim, da je to idealna raven za slovenske ekipe, tuje kolesarje in petdnevno dirkanje. Čedalje večji je poudarek na varnosti tekmovalcev in varnosti tras. Gledalci si želijo spektakla, ampak tudi varnost je pomembna. Zato se želimo predstaviti kot pozitivna, odlična država in mislim, da smo na dobri poti,« je o tem razpredal Fink.

Že tri desetletja dirke po Sloveniji

»Dirka letos praznuje 30 let. Ko smo startali, je bila to amaterski raven, potem pa je šlo vse višje in dlje. Nihče si ni predstavljal, da bomo mi v istem terminu konkurenčni največjim dirkam po svetu. Zdaj smo tu, kar je velika odgovornost in izziv za naprej,« je o razvoju dirke, ki je z neposrednimi prenosi od 2017 prisotna tudi na Eurosportu, še dodal Fink.

Ob direktorju preizkušnje in nekdanjem udeležencu na njej so bili na okrogli mizi prisotni predvsem akterji, ki so zaznamovali prvo izdajo dirke po Sloveniji. Ta je bila takrat na sporedu v zgodnejšem terminu, slavil pa je Boris Premužič.

Na omizju so se prvemu zmagovalcu, takrat je za to prejel rumeno majico, pridružili tudi takrat drugouvrščeni Srečko Glivar, tretji Gorazd Štangelj, zdaj športni direktor Bahrain-Victoriousa, ter prav tako poznavalec kolesarstva, takratni tekmovalec in dolgoletni funkcionar Martin Hvastija.

Spomine so skozi različna obdobja obujali tudi Boris Lozej, član prvega organizacijskega odbora dirke in kasnejši predsednik Kolesarske zveze Slovenije, aktualna predsednica organizacijskega odbora Mojca Novak ter Primož Čerin, eden prvih slovenskih profesionalnih kolesarjev.

Taka bo okvirna trasa:

14. junij, 1. etapa: Celje - Rogaška Slatina
15. junij, 2. etapa: Žalec - Ormož
16. junij, 3. etapa: Grosuplje - Postojna
17. junij, 4. etapa: Ljubljana - Kobarid
18. junij, 5. etapa: Vrhnika - Novo mesto

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kjsps (nepreverjen)

Jeebeš slovenijo pa slovence s to dirko. Mi za njih itak ne obstajamo drugače kak pa nekš zabačena destinacija ge se lejko poceni naješ.

BANDA SLOVENSKA (nepreverjen)

Prekmurje za slovenijo v bistvu NE OBSTAJA, krivi smo si sami, saj vsi prekmurski politiki so izdajalci in ritolizci.

Tudi kolesar (nepreverjen)

Kar se tiče letošnjih etap Dirke po Sloveniji s tem politika nima čisto nič. Čisto enostavno: če je Prekmurje/Pomurje zainteresirano, da gre trasa po naših mestih in vaseh, je potrebno vplačati določeni znesek. Dobro, o tem sicer odločarjo res kakšni mestni sveti, to pa je tudi vse, kar se tiče politike. Razen, da se potem tudi veljaki veselo fotografirajo ob podelitvi majic, pokalov...
Taka dirka zahteva marsikaj, prenos je kolikor vem tudi na Eurosportu, v zraku je celi čas zaradi snemanja vsaj en helikopter oz. dva in vse to stane. Na svojo "nesrečo" nimamo niti za tako dirko razgibane pokrajine, nekaj strmih klancev sicer je, ampak vsi so prekratki. Torej lahko imamo samo ravninsko etapo, ta pa ni kaj prida zanimiva za gledalce.
Že lani je direktor dirke glede vsega tudi izjavil, da nekega pretiranega zanimanja za dirko ni niti po drugih krajih. Za pet etap se sicer sponzorji najdejo, ni pa neke velike izbire in izločanja.

In reply to by BANDA SLOVENSKA (nepreverjen)

Kocettt (nepreverjen)

Hebo vas specijalke, navcite se cestno prometnih pravil pa stop znakov

Tudi kolesar (nepreverjen)

Da ti vrnem, he, he: jebali vas avti. Koliko prekrškov pa naredite vsak dan? Koliko stop znakov se prevozi, ne upošteva se prednost in še kaj.
Koliko kolesarjev dnevno prevozi stop znak? Že, najdemo se tudi, kaj spregledaš, četudi je namerno (in to je seveda napačno) preklemansko dobro pogledaš levo in desno... kolesar je pri trku z avtom več ali manj polomljen ali mrtev, zato nam niti prednost ne pomaga, če se še posebej ne prepričaš v marsikateri prometni situaciji, a lahko spelješ ali ne!
Tako, da ne modruj!
Nekaj primerov vaših "mojstrovin": vsaj dvakrat iz Ižakovcev proti Dokležovju avtomobilist po levi strani pri otoku pri farmi Nemščak! Dalje: avtocestni most preko Mure ima tudi dodatek (to marsikdo ne ve) za pešce in kolesarje (izza steklene pregrade na levi strani v smeri proti Mariboru). In kdo se vozi tam čez, čeprav se niti pod razno ne bi smel? Vsaj sam sem srečal traktorista, zadnjič avtomobilista! Na koliko metrov vi pametni avtomobilisti lahko prehitevate kolesarja, pešca? Verjetno misliš oz. mislite, da na pol metra, a? Tudi to piše v prometnih predpisih oz. pravilih.
Moje skromno mnenje: držimo se cestnih pravil kolikor se le da oz. pazimo vsak nase in vsak na drugega. Za vse je dovolj mesta na naših cestah"

In reply to by Kocettt (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

...(izza steklene pregrade na levi strani v smeri proti Mariboru).
Napačno: na desni strani!!!

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Starejše novice