Velika večina podjetij v gradbeništvu je sposobna zagotoviti ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa in s tem omogočajo delovanje sebi ter podizvajalcem in dobaviteljskim industrijam. Med njimi je tudi Pomgrad.

Največji pomurski gradbinec v času epidemije koronavirusa normalno opravlja dela, med katerimi je tudi prenova Slovenske ulice v Murski Soboti. 

"Dela na Slovenski ulici v Murski Soboti potekajo po predvidenih fazah gradnje. Na odseku od Slomškove ulice do Ulice arhitekta Novaka je izvedba kamnitih tlakov že v zaključni fazi, prav tako na območju ploščadi pred Zvezdo. Na odseku od Ulice arhitekta Novaka do Zvezne ulice se intenzivno izvajajo zemeljska dela s prestavitvami, zaščito in novogradnjo vseh tangiranih komunalnih vodov, začela pa se je tudi že izvedba kamnitih tlakov," so nam sporočili iz Pomgrada.

Uvedba zaščitnih ukrepov (še) ni vplivala na izvedbo del

Zaradi epidemije koronavirusa so se začela pojavljati ugibanja, če bi se izvedba del lahko zavlekla in kako je s postavljenimi roki. Kot kaže zamud ne bo, a te vseeno niso izključene.

"Trenutno je izvedba del še v okvirih zastavljenega terminskega plana, saj uvedba zaščitnih ukrepov zaradi epidemije koronavirusa, do zdaj, še ni bistveno vplivala na dinamiko izvedbe del. Ker pa se ukrepi čedalje bolj zaostrujejo, je v prihodnje seveda možno pričakovati tudi njihov večji vpliv in s tem tudi upočasnitev ali celo začasno prekinitev izvedbe del".

Kot so pred časom zapisali v Gospodarski zbornici Slovenije, so odgovorna podjetja znižala število prisotnih na gradbiščih in vzpostavila zmanjšano intenziteto dela ter uvedla stroga pravila obnašanja zaposlenih. Tudi Pomgrad pri tem ni izjema.

"V Pomgradu smo na vseh gradbiščih uvedli vse zaščitne ukrepe, ki sta jih sprejela in predpisala vlada Republike Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Tako je poskrbljeno za razkuževanje rok in gradbiščnih prostorov, razdeljene so bile zaščitne maske, v največji možni meri pa upoštevamo tudi vse ostale predpisane varnostne ukrepe," so še sporočili iz Pomgrada.

Dela na Slovenski ulici so prioriteta, ostali projekti se bodo zamaknili

V zvezi z deli na Slovenski ulici smo poklicali tudi župana MOMS Aleksandra Jevška, ki nam je prav tako potrdil, da naj bi bil dela na Slovenski ulici končana pravočasno.

"Dela potekajo nemoteno, gre za projekt, za katerega imamo sklenjeno pogodbo in pričakujemo, da bodo ddela končana do predvidenega roka. Dela na Slovenski ulici so v tem trenutku prioriteta, bodo pa do nadaljnjega morali počakati ostali projekti. Ti se bomo zamaknili za kakšen mesec ali dva, dokler tudi država ne odloči, kako in kdaj bodo sredstva dodeljena," nam je povedal Jevšek.

Gradbeništvo pomemben blažilec gospodarske krize

Direktor Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri GZS Jože Renar, je pred časom povedal, da gradbena podjetja predstavljajo pomemben del slovenskega gospodarstva in so z več kot 65.000 zaposlenimi izjemno pomemben zaposlovalec.

"Varno delujoče gradbeništvo v času trajanja ukrepov proti koronavirusu bo tako postalo pomemben blažilec globoke gospodarske krize, ki se nam nezadržno približuje," je pred časom dejal Renar.

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost7263 (nepreverjen)

Na drugi sliki v članku se vidijo zaščitni ukrepi, oba brez mask, tesno skupaj. Toliko o vaših zgodbicah.

čarni vrag (nepreverjen)

Probaj ti delati s to masko, celo zdaj ka je temperatura čez 20 stopinj.

In reply to by Gost7263 (nepreverjen)

rsae (nepreverjen)

zamujajo ze itak.

Živ (nepreverjen)

Zamuja tebi pamet za jezikom.

In reply to by rsae (nepreverjen)

Sploh pa so (nepreverjen)

taksne drage prenove nepotrebne in nesmoterne.

In reply to by rsae (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Zakoj zanujajo ? Zatou ka je g. Židan več nej pri koriti .

In reply to by rsae (nepreverjen)

sd-samo denar (nepreverjen)

Lejko bi poslikali,tudi kompas ;-) porušili ste vse stopnice,to ne spada pod spomeniško varstvo ?

Soboski pametn… (nepreverjen)

Vej so pa leta nazaj ledavski most na lendavskoj ulici 2 leti sanirali, ces da je spomenisko zasciten, te so ga pa brez problema zrusili , da so zacali delati podvoz, pa kak dugo je stala podrtija od nekdanje gostilne pri zelezniski postaji

In reply to by sd-samo denar (nepreverjen)

duplini (nepreverjen)

Kak plitvo moreš spadnoti, gda moreš pisati zavajajoče naslove članke ka ti narod klika? Oziroma kak patetičen moreš biti?

black panter

zdaj naj na puno delajo,ka nega prometa pa lidij,ka bi njin napoti bilij

gost_XY (nepreverjen)

Kolikor vem, bi moral biti del od sodišča do ul. Arhitekta Novaka biti končan že do 31.12.2019 - tako da .....

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj ka je varoš kak po epidemiji kuge san si malo od blizik ogledno to situacijo . San pa opazo en problem. Vzemimo ka ideš z ženo ali deklino na sprehod. Če ma visike pete na tej tlakovcaj ne de mogla oditi. Tak je edina možnost, ka si jo naložiš na hrbet pa gremo.

Vipko
Truplo

Sprehod za "fine, bećke" dame je mišljen na Dunaju, ne po provincialni Soboti, he, he...

Malo heca, ne huduj se! Toliko, sedaj pa na rekreacijo... a ti si še doma?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz sem aktiven bole popodnevi. Srečno vožnjo! Kak naj zdaj to razmin? Vej so obečavali, ka mo druga Švica, zdaj pa niti mali Dunaj!

In reply to by Truplo

komunistka Olga (nepreverjen)

kaj ima baba hoditi po ulici sa visokim petah
Gumi škorni Bata so za njo
ne pa visoke pete

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Jahh (nepreverjen)

V Italiji pa Franciji ge večina žensk nosi viske pete so tüdi tlakovanci seposedi :) v Lj pa po tlakovani Čopovi poteka tüdi tek v petkah. Tak ka zaj do fajn naše dame mele trening poligon :D

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mene je vseeno straj za naše lepše polovice. Ka če bi ženske z občine to malo v sprobale. Mislim, ka bi se zbralo dosta publike. Samo naj ta prokleta korona mine.

In reply to by Jahh (nepreverjen)

Soboski pametn… (nepreverjen)

Hehe , vej pa delavci vsepovsedi delajo brez mask, kak je en zgoraj napisal je z temi maskami Nemogoce delati pun siht, cas bi ze bil ka idejo delat tudi tisti delavci po javni upravi ki so zdaj doma. Ce mi eni lejko odimo,

komunistka Olga (nepreverjen)

Če javna uprava zboli gre država v kurac
in zato čuvajmo javno upravo kot punčico svojega očesa

Rosenkrantz (nepreverjen)

Kuc kuc kockica po kockica..kaj je tu Lego izvajalec? Zabijajo pa merijo vsako kocko, kdo je tu bil arhitekt..aj aj.. nije zvaka za seljaka

OJ. JOJ, JOJ (nepreverjen)

Jebala vas obnova Sobote zdaj v tem času bedaki novinarski

čarni vrag (nepreverjen)

Knut M. Wittkovwski je bil 20 let profesor na New York Rockfeller Univerity. Je ekspert za razširjanje epidemij.

Pri bolezni dihalnih poti se gripa konča spomladi. Spomladi so ljudje več na prostem in virus se težje širi. To je način, da se širjenje virusa zaduši.
Reporter: Mi smo zadnji čas pretežno doma. Rekli so nam, da naj ostanemo doma. Ali to ne pomaga, da virus ostane v obtoku?
Ja, res je, to pomaga, da virus ostane zdrav!

čarni vrag (nepreverjen)

Malo prle san se mimo diane pelo. Trije delavci so s tehniko iz časa egiptovskih faraonov, polagali te kocke. Zanimivo bi bilo izvedeti, kelko te košta kvadratni meter.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice