Stojnice na soboški tržnico niso v najlepši podobi.

Za murskosoboško mestno tržnico nov parkirni režim in visoke najemnine nista edini težavi. Ker so stojnice v slabem stanju, smo se obrnili na murskosoboško občino in jih povprašali, ali mogoče razmišljajo, da bi stojnice uredile v retro slogu.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je na svetniško pobudo na zadnji seji mestnega sveta povedal, da na mestni upravi razmišljamo, da bi ta del preuredili v zelene površine

Predhodno bi potem morali rešiti vprašanje tržnice oziroma to urediti nekoliko drugače.

Mestna občina Murska Sobota je v proračunu za leto 2024 in leto 2025 ter v nadaljnjih letih že planirala sredstva za prenovo in urejanje zelenih površin v mestu. 

Kot so za Sobotainfo pojasnili na mestni občini, se bodo potegovali za evropska sofinancerska sredstva v okviru programa EKP 2021-2027, kje gre za sofinanciranje projektov v zvezi z zeleno infrastrukturo v mestih. 

»Želimo urediti območje v ožjem mestnem središču, kakor tudi površine v mestnem parku.«

Javno podjetja Komunala Murska Sobota, kot pogodbeni izvajalec tržnične dejavnosti na območju mestne tržnice v Murski Soboti, dnevno organizira prodajo živilskih izdelkov ter prodajo tekstilnih izdelkov. 

»Živilska prodaja se vrši na osrednjem delu tržnice in tekstilna ob tržnici na Zvezni ulici. Za izvajanje prodaje živilskih in tekstilnih izdelkov je potrebna primerna infrastruktura, ki jo je potrebno sproti obnavljati oziroma vzdrževati. 

Skupaj z Mestno občino Murska Sobota se trudimo, da sproti urejamo in vzdržujemo tržnično infrastrukturo,« pojasnjujejo pri Komunali.

Investicije in celovita obnova 

V prejšnjih letih je mestna občina investirala v lesene prodajne hiške in leseno fasado na osrednji tržnici, prepleskala spodnje prostore tržnice, na novo investirala v fekalno črpalko. 

»Kar se tiče prodajnih stojnic na tekstilni tržnici je v kratkoročnem načrtu, da se te obnovijo za lepši videz.«

Z obnovo prodajnih stojnic so pri Komunali namenoma počakali, saj je v načrtu celovita obnova lokacije v sklopu urejanja prostora proti knjižnici in se bodo potem glede na novo ureditev odločili, koliko prodajnih stojnic bo namenjenih za nadaljnjo prodajo.

Spomnimo ...

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je v aprilu za Soboški ekran na televiziji IDEA povedal, da so na kolegiju mestne uprave dobili idejo, da bi del za Blagovnico ter Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota preuredili v zelene površine.

Po njegovih besedah bo toliko novih stanovanj potrebovalo tudi zelene površine.

»Ne nazadnje nimamo v tem okolju nobenega javnega toaletnega prostora, kar predstavlja velik problem pri javnih prireditvah na Slovenski ulici,« je dejal župan in dodal, da mislijo v prihodnost, kako to degradirano območje spremeniti, da bo sovpadalo z okolico. 

Komentarji (18)

Sila (ni preverjeno)

Naredi balkansko tržnico,ker ti v soboto živijo več južnjaki nego domačinov.

. (ni preverjeno)

Bistvo tržnice je ponudba, ne pa kdo je prodajalec! Ni važno, je južnjak, balkanec ali domačin. Važno je, da je pošten in prijazen do soljudi, kar ti očitno nisi! !

In reply to by Sila (ni preverjeno)

Ertyuui (ni preverjeno)

Preberi še 1x ker vidimo nisi razumel kaj je napisal.

In reply to by . (ni preverjeno)

prekmurc (ni preverjeno)

Ka je pa te Juliška kujpila za gvanta ka ma pun ceker ?

In reply to by Sila (ni preverjeno)

Enpak (ni preverjeno)

To zamazanijo ste premeknole v sredino sobote to jin napravte tan pr maximuse odzadaj

Pepi1951 (ni preverjeno)

Odseliti to tržnico s gvantom na puščo

captain (ni preverjeno)

Edino ta del tržnice malo popestri prostor, ostali del je tako ali tako izpod kritike !

In reply to by Pepi1951 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Se strinjam z vami.

In reply to by captain (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

zdignola se je voda, odvoz odpadkov, placilo prispevka za stavbno zem, cejla sobota v plavih conah, ka negucin ce nucas komunalo kaksne cejne majo...
ENJAJTE ZAPRAVLATI DENAR OBCANOV!!!

Niko i ništa
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odseli se.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Fritz (ni preverjeno)

Tekstilna industrija je večji onesnaževalec
kak avtomobilska
Enkrat se gvant zapere pa se ta vrže

nagi san (ni preverjeno)

To dseliti tja k avto pralnici na BTC ali pa ukiniti ker to malo kar imamo kazi že tak propadel center mesta .Ali pa k tako opevanemu Expanoju turisti se pripeljejo na teden dva avto doma .Tam bi posel šol šoferje bi kűpűvali te brgűše

TIKTAK8 (ni preverjeno)

Ne samo tržnica kera zgleda kak zapusceni Pripyat tam je edini javni wc v celi MS kerega zaklenejo že ob 16:00 kda vsi koncajo z sluzbami pa grejo malo ven ka te morejo v kaksno gostilno ali trgovino ka malo se zapravijo

Vodka (ni preverjeno)

Odseliti tržnico pri BTC

zelenec (ni preverjeno)

Bravo župan za nove zelene površine v Soboti, pa Fazanerijo malo vred zemte ka je grozna. V tak slabo stanji kak letos že dugo nazaj neje bila in sramota za Soboto.

vanča vas (ni preverjeno)

Jedi govna seronja

In reply to by zelenec (ni preverjeno)

JONAISPOD (ni preverjeno)

Ka je pa te Juliška kujpila za gvanta ka ma pun ceker ?

vanča vas (ni preverjeno)

vanča vas@@@ Piĵščanski cote odavajo smrdljive Širipi

Starejše novice