Dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki obiskujejo izobraževalni program Tehnik računalništva, do odličnih rezultatov na državnih tekmovanjih.

Soboška ekipa tehnikov računalništva je osvojila 4. mesto, Blaž Bernjak medtem odlično 2. mesto.

Državno tekmovanje elektro in računalniških šol Slovenije

V torek, 19. 3. 2019, je v Novem mestu potekalo 27. državno tekmovanje elektro šol in 9. državno tekmovanje računalniških šol Slovenije. V kategoriji tehnik računalništva je med 16 sodelujočimi ekipami odlično 4. mesto dosegla ekipa SPTŠ Murska Sobota v sestavi Blaž Bernjak in Žan Horvat iz 4R1.

Blaž Bernjak – državni podprvak

V soboto, 23. marca 2018, pa je na Inštitutu Jožefa Štefana in Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani potekalo že 14. tekmovanje ACM iz računalništva in informatike. Tekmovanja se je udeležilo tudi veliko dijakov soboške šole, ki so tekmovali v programiranju in izdelavi spletnih aplikacij. 

Blaž Bernjak, ki obiskuje 4. letnik programa tehnik računalništva je v tekmovanju v izdelavi spletnih aplikacij osvojil 2. mesto in tako postal državni podprvak v tej kategoriji. Žan Horvat in Denis Prelog, ki sta tekmovala v enaki kategoriji sta se medtem uvrstila na odlično 4. in 5. mesto. Oba prav tako obiskujeta 4. letnik programa tehnik računalništva.

Komentarji (3)

simon j. (ni preverjeno)

Čestitke! Kaj točno je se je delalo na tekmovanju. Javascripta, HTML, kaj pa backendu? Java, .Net, Python, php,...., pa database? Kaj točno je blo potrebno naredit na tekmovanju, kak info?

Paojot` (ni preverjeno)

Ja, ce se gre za novico, bi vsaj napisali kaj tocno so morali narediti na tekmovanju?

Marimedda

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

Starejše novice