Slika je simbolična (foto: Bobo).
Birokratski sistem v Sloveniji jo zagode mnogim. Preberite, kaj se je nekomu zgodilo na zavodu za zaposlovanje.

Na družbenih omrežjih je zaokrožila zgodba Slovenca, ki je obiskal zavod za zaposlovanje, kjer so mu povedali, da je državljan Bosne in Hercegovine. 

Na družbenih omrežjih Kraljev ulice so zapisali: 

»Tako piše v računalniku. Rojen sem v Sloveniji, šolal sem se v Sloveniji, imam slovensko državljanstvo … zdaj pa me pošiljajo na tečaj slovenščine.«

V naslovu pa so izpostavili, da gre za izpit na osnovni ravni A2-B1.

»Vprašal sem jih, če je to skrita kamera. Česa takega še nisem doživel,« je bil zgrožen.

Komentarji (4)

Miška moja (ni preverjeno)

Zakaj pol teh svetovalk na zavodu ne odpustijo, če se je brezposelnost zmanjšala za več kot polovico?!????
MARRŠŠŠ...

Stiv (ni preverjeno)

Miska moja...kdo si bo pa potem jaj.. in pič.. čohal !!?

Slovenc (ni preverjeno)

Ne bom nikdar pozabo da sem pred leti ostal brez službe in san se prijavo na zavod. V začetku maš tista predavanja pa delavnice po določenem času pa te začnejo siliti v razna izobraževanja. In tak tudi mene. Me svetovalka pozove in pravi ka se morem oglasiti pri njej zaradi izobraževanja. Iden do nje in mi povej ka se morem udeležiti izobraževanja na delovnem mestu se pravi ene vrste praksa. Pitam če je mus? Ja drugače te izpišemo iz sistema. San se zdigno in ji povedo naj svojo debelo rit izpiše iz sistema. Špela me je poslati na izobraževanje za poklic trgovca ge pa 34 leta bil trgovec od toga 21 let šef trgovine in oni do mene včili kak biti bautoša. San si sam delo najšo brez njihove pomoči in izobraževanj.

Bindi (ni preverjeno)

Bila parkrat na zavodu pred leti. Pošiljali so me na razgovore za delovna mesta, kjer nikakor ne bi bila izbrana, samo zato, ker sem imela predpisano višino izobrazbe. Brezzveze. Zaposlitveni razgovor za direktorja nepremičninske agencije, jaz pa v življenju do takrat nisem niti najela nepremičninskega agenta, pojma nisem imela o nepremičninah. Saj še sama sebe ne bi izbrala. Brezzvezna kraja časa meni in potencialnim delodajalcem.
Izobraževanja? Malo morgen, razen licence za varnostnico in enega računalniškega tečaja čisto v začetku - v skupno 10 letih zavoda - nič. Parkrat ni bilo dovolj prijavljenih, večinoma pa kakšnih smiselnih tečajev sploh niso imeli. Poslali so me pa na neko čudno izobraževanje za neke sumljive verižne posle, ki jih je propagiral nek bivši šef NK Mura, ki je bil takrat že v kazenskih postopkih. Sramota.
Svetovalke slabo usposobljene, da sem še jaz znala več - seveda sem se prijavila tudi na njihovo delovno mesto, ko so objavili razpis, pa nič od tega, ker so itak sami kadrovali po zvezah in znanstvih. Manj si sposobne, večja možnost je, da dobiš službo pri njih. Zadnja svetovalka kljub dolgi delovni dobi na zavodu ni imela nobenega pojma, še za tekoče zadeve, razpise ipd., je non-stop klicala sodelavke, sama ni znala povedati nič.
Pa še preveč jih je, tudi takrat, ko je bilo brezposelnlih dvakrat več. Kar poskusite kdaj priti na Zavod po 13. uri. Nikjer nikogar, ene pisarne odklenjene, lahko bi vstopil, vzel karkoli, morda kaj natipkal v računalnik, le iz kakšnih dveh pisarn slišiš zabaven pogovor in smeh. Lepo se imajo.

Službo sem si zrihtala sama. Vsakič. Pred zadnjo službo sem se izpisala iz zavoda, čeprav službe še nisem imela, ker sem jih imela poln kufer. Tudi če bom kdaj spet brez službe, se ne bom prijavila.
Zavod za oviranje zaposlovanja.

Starejše novice