Zgleda, da se dela in prenove na soboških ulicah kar ne končajo, a kot je zagotovil župan Mestne občine Murska Sobota, naj bi ena osrednjih ulic v mestu že kmalu zaživela v povsem novi podobi.

Od danes pa vse do 6. maja bo v Murski Soboti vzpostavljena popolna zapora za promet na delu Slomškove ulice, in sicer od uvoza na avtobusno postajo do križišča z Gregorčičevo ulico, dostop do poslovno-stanovanjskih stavb pa bo v tem času možen le peš.

Prav tako pa bosta v omenjenem času onemogočena tudi uvoz in izvoz v Sodno in Mladinsko ulico, v kateri boste lahko dostopali le iz Cankarjeve ulice.  Omejeno bo tudi parkiranje.

Slomškova kmalu s prenovljeno podobo

Ob vseh teh »nujnih nevšečnostih« smo spregovorili tudi z županom Mestne občine Murska Sobota Damjanom Anželjem, ki je dejal, da čeprav je Slomškova ulica še zmeraj pravo gradbišče, se dela počasi stekajo h koncu.

»Prav tako pomikamo zapore ulice vsak dan naprej, saj se je določen promet že sprostil … Dejansko Slomškova ulica dobiva neko novo, lepšo podobo.

To je bila ena najslabših ulic ‒ neurejena. S tem želimo tudi mestnemu jedru in samemu mestu dati neko novo podobo, ki bo seveda veliko lepša in bo kvaliteta življenja na teh ulicah, ki so obnovljene, veliko boljša,« je dejal.

Po poti evropskih direktiv

Župan je dodal, da so pri obnovi imeli v mislih tudi varnost pešcev in kolesarjev, v mestnem središču pa želijo vzpostaviti predvsem mirno »prometnico«, pri čemer sledijo državnim in evropskim smernicam, ki zagovarjajo čim redkejši promet v središčih mest.

Čeprav je bil še do nedavnega precej omejen avtobusni promet, je ta predel sedaj osvobojen, avtobusi pa imajo prost dostop do avtobusne postaje. 

Anželj je občane zaprosil za še nekoliko potrpljenja, da se dela v celoti končajo.  

»Predvidoma bodo vsa dela zaključena do konca maja. Tudi investitor in izvajalec se trudita, da ta dela potekajo čim hitreje in da so ljudje čim manj obremenjeni oziroma so njihovi dostopi do lastnih hiš, do podjetij omogočeni,« je še dodal.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
icterus (nepreverjen)

Pločniki pa za slone kak proti Gederovcan, namesto ka bi cesto razširili. Zakoj ste te gor kopali pa 1 leto meli razkopano???

chdjejndnsbdhsbd (nepreverjen)

zaradi arheologof

In reply to by icterus (nepreverjen)

buster keaton (nepreverjen)

jebeš arheologe
od pozadi
jaz to delam stručno

In reply to by chdjejndnsbdhsbd (nepreverjen)

6780 (nepreverjen)

A se bo kaj slikal na otvoritvi ulice?? Sprasukem za prijatelja fotografa

Cezar (nepreverjen)

pločniki širki, ovinki ostri, cesta voska, verjetno za koula ... še ena od soboških katastrof

opazovalka (nepreverjen)

čimprej takoj tedensko tečaj varne vožnje, da bodo lahko vozniki začetniki lahko znali peljati po tej 'ozki' cesti

lplplpl (nepreverjen)

Tij boš prva ka se boš po robnikaj voščila.

In reply to by opazovalka (nepreverjen)

black panter

krava
ge je što napiso ka nevej voziti,cesta je oska v sakšnon primeri

In reply to by opazovalka (nepreverjen)

mehmeh (nepreverjen)

"v mestnem središču pa želijo vzpostaviti predvsem mirno »prometnico«, pri čemer sledijo državnim in evropskim smernicam, ki zagovarjajo čim redkejši promet v središčih mest."
---
Za te želje ni dovolj samo ožati ceste pa širiti pločnike, ampak je treba vzpostaviti tudi javni prevoz takšen kot je po evropskih smernicah. Ker zdaj je po afriških smernicah.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Če se želijo držati teh smernic bo moral Sobočanec voziti najmanj na 15 minut in število avtobusnih linij se bo moralo močno povečati. Pa tudi P+R bo treba uvesti, če mislijo resno.

In reply to by mehmeh (nepreverjen)

tyud (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zgornjin komentatoron smo ostali nej krivi, če so nesposobni šoferi in se ne vejo po normalnih ulicaj pelati in nucajo na sakši strani 2 metra ka se te lejko pelajo, oziroma ka se sploj znajo pelati.

kekecsamo (nepreverjen)

ko se bom jaz peljal z mojim clasom 500 konjskim in on pijanček z bakovec z Fendom se nebova mogla ognit

In reply to by tyud (nepreverjen)

opazovalka (nepreverjen)

ne vidim nobenega clasaa na tvojem dvorišču

In reply to by kekecsamo (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

jaz vidim kar nekaj žitnih klasov

In reply to by opazovalka (nepreverjen)

lasso (nepreverjen)

Vidim ka sami prometni inženejri pa arhitekti davlejo strokovne komentare. Samo tak dale loleki, samo tak dale....

Bolek... (nepreverjen)

Marsikateri inženir pa arhitekt je lolek. Visoko šolani lolek brez zdrave pameti.

In reply to by lasso (nepreverjen)

Taraaa (nepreverjen)

Ka bo mogoče slomškova enosmerna po novem??

Bindi (nepreverjen)

Nigi obečanoga drevja, cesta ozka kak bob steza, pločniki pa ostri ovinki pri avtobusni postaji totalno nej jasni, pitanje, ge do taksiji, nika. Komunikacija MOMS - nula.

opazovalka (nepreverjen)

ka taksi nika, hahahah
se vidi ka narod ne gleda načrtov, aja zato moraš biti žal malo bolj razgledan, lep večer

In reply to by Bindi (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Za par let se nede več tankalo nafte, trebalo bi še par žic potegniti za baterijske autobuse, drugače bo pa res super. V nacionalenem programu je, da se več nemo smeli voziti. Uporabiti bomo mogli vlak, ki je kakšen je. Keri je rojen v soboti bo moral tam biti, keri pa v lücovi pa v lucovi. Avtov nede, lahko pa se ponoči z lücove pride s kravami na busalomaš pa te do ljubljane. Druga stopnja pa bo ka mo geli samo riž, da se navadimo na novega gospodarja. Upajmo da bojo rusi začeli izvažati lade njive, ka bi si lahko omislili potovanja v tem novem svetu. Led lučke so tudi zmontirali. Prej je bilo bolj slabo. Ena luč pa še ta ni delala. Verjetno se v temi lažje dila.

. (nepreverjen)

Glede na to, da se za eno jebeno plombo, ki jo not nafukajo v par minutah za otroka čaka štiri mesece ide fse v kurac na kvadrat. V tem času nastaneta že dve novi krožišči in 2 metra asfalta, ker je granit predrago pripelati s pohorja.

In reply to by . (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

misliš iz Italije ali kitajske
ni iz pohorja

In reply to by . (nepreverjen)

Niko i ništa (nepreverjen)

Če plačaš, bo hitro.

In reply to by . (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Župan je dodal, da so pri obnovi imeli v mislih tudi varnost pešcev in kolesarjev, v mestnem središču pa želijo vzpostaviti predvsem mirno »prometnico«, pri čemer sledijo državnim in evropskim smernicam, ki zagovarjajo čim redkejši promet v središčih mest.

Župan nas s svojo SD pela lepo tja kjer nega muh. SD podpira AGENDO 2030 in s tem praktično uvedbo sužnjelastništva. Predvideni ukrepi: ukinitev gotovine, prepoved motorjev na notranje zgorevanje, 15 minutna mesta, dovoljena količina izpustov CO2 in podobno. To bo moderniziran gulag. Jedli boste jedi napravljene iz insektov, saj mislijo uničiti kmetijstvo.

čarni vrag (nepreverjen)

Rezultat toga de popolno uničenje centra mesta. To pri avtobusni postaji pa je popolna norost. Kak do zdaj avtobusi vozili po ton hodniki in zvozili pravokotne ovinke. Dobesedno norčevanje iz ljudi pa so nekakšni loki, ki jih vidimo na prvi sliki. Kak de človek tu lejko vozo v dežji, zvečer. To je katastrofa.

opazovalka (nepreverjen)

si ti cel pravokoten kar te je, LOL, umiri se malo ali pa odnesi vozniško nazaj na upravno enoto, v petek delajo

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj ti, komentiraj obnovo ceste in se ne zaganjaj v mojo osebo. Kda boš ti prevozila pol milijona kilometrov pa se lejko pa javiš.

In reply to by opazovalka (nepreverjen)

black panter

Ne slini se krava
Opazovalka

In reply to by opazovalka (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice