Vir: Facebook, Občina Lendava
Lendavska dvojezična šola dobila nov prizidek.

V Lendavi so danes slovesno odprli nov prizidek Dvojezične osnovne šole I Lendava, s katerim so pridobili nujno potrebne dodatne prostore na več kot 800 kvadratnih metrih površin.

Odprtja se je udeležil tudi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, ki je v nagovoru poudaril prizadevanja ministrstva za kakovosten razvoj dvojezičnega šolstva.

Več kot 1,2 milijona evrov vredni prizidek bo v uporabi od 1. septembra. Z njim je šola pridobila dodatne prostore tako za učitelje kot učence, in sicer dve dvorani oziroma predavalnici za 80 in 40 oseb, štiri učilnice in štirje kabineti, prostor za druženje učiteljev s čajno kuhinjo, čitalnica in sanitarije.

Naložbo je financiral državni proračun z izjemo stroškov za komunalno urejanje zemljišča, kar je zagotovila lokalna skupnost.

»Na ministrstvu si ves čas prizadevamo za kakovosten razvoj dvojezičnega šolstva in izboljšanje pogojev za učenje in delo. Tako tudi prizidek, ki bo danes predan svojemu namenu, predstavlja dokaz, da nam je to uspelo,« je na slovesnosti dejal minister za vzgojo in izobraževanje Felda.

Kot je še poudaril, je treba v šolstvu čim bolj iti v korak s časom in stalno uvajati tudi sodobne pristope.

Vir: Facebook, Občina Lendava

Ravnateljica Judit Vida Törnar je gradnjo šolske stavbe opredelila kot zgodbo o nadaljevanjih. Sedanja stavba je bila zgrajena leta 1968, a je bila že hitro potrebna širitev.

Najprej so zgradili telovadnico, nato pa med drugim še prizidek za umetnost, tehnične predmete in zobozdravstveno ordinacijo. Sledila je prenova kuhinje in ureditev nogometnega igrišča.

Vir: Facebook, Občina Lendava

Zaradi različnih zahtev in priporočil pa so ugotovili, da šola potrebuje nov prizidek, sploh ker število učencev iz leta v leto narašča, je dodala ravnateljica.

Lendavski župan Janez Magyar je med drugim dejal, da so potrebe po širjenju prostorskih kapacitet za vzgojo in izobraževanje tudi pokazatelj, da imajo v občini življenje.

Po njegovem prepričanju »je vsaka investicija in vsak dodaten trud, posvečen otrokom, naložba za prihodnost«, ki je »videti svetla in obetajoča«.

Vir: Facebook, Občina Lendava

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1111122 (nepreverjen)

Če živijo v Sloveniji naj govorijo in se učijo Slovenski .ne pa vogrski

12345678936790 (nepreverjen)

Anyád picsájád te kocsok faszopu gece. Baszon meg a monyas

In reply to by 1111122 (nepreverjen)

1111122 (nepreverjen)

1234567................... Jej drek vogrin zabiti zaostali marš

In reply to by 12345678936790 (nepreverjen)

asdasad (nepreverjen)

ka do zaj bole pametni?

. (nepreverjen)

tan doli ne madzari madzare ne razmijo

janez janez (nepreverjen)

Naj si jih že Orban priključi, ka de mer!!!

nebodigatreba (nepreverjen)

kolikšne so bile le provizije za nekatere?

prdec (nepreverjen)

Ešče malo, pa de vogrin leto doj z občine. Dosta ga serje.

In reply to by nebodigatreba (nepreverjen)

Starejše novice