V občini Radenci bodo kmalu otvorili novo čistilno napravo, ob njej pa je načrtovana tudi izgradnja novega nogometnega igrišča.

Občina Radenci je 15. novembra 2021 poslala vlogo za financiranje izgradnje nove čistilne naprave. Vloga je bila odobrena, občina Radenci pa je za projekt prejela dva milijona evra državnih sredstev ministrstva za gospodarstvo.

Odprtje nove čistilne naprave v Radencih je načrtovano na občinski praznik občine Radenci, 22. junija 2023.

Čistilno napravo zgradili z manj kot polovico odobrenih sredstev

Kot je za Sobotainfo pojasnil Roman Leljak, župan občine Radenci, so čistilno napravo zgradili z manj kot polovico odobrenih sredstev: »Odobren projekt je bil za 8.080.000 evra. Mi smo ga zgradili za štiri milijone

»Lahko bi naredil razpis, zadolžil občino in zgradil čistilno napravo za dobrih osem milijonov evrov. Vendar nisem,« je povedal.

Velikost čistilne naprave je 8600 populacijskih enot, maksimalna obremenitev pa je lahko 12,6 populacijske enote, je pojasnil Leljak.

»Noben vijak, noben listek ni bil rabljen«

Leljak spregovoril tudi o obtožbah, da naj bi bila čistilna naprava rabljena: »Seveda sem poslušal, tudi v časopisih bral, da je to Leljak našel neko rabljeno čistilno napravo, jo tam odvil in jo sem pripeljal.«

»Ampak glejte, noben vijak, noben listek ni rabljen. To si boste lahko 22. junija tudi ogledali,« je pojasnil.

»To je v mojem prejšnjem mandatu ena največjih stvari,« je še dodal.

V načrtu izgradnja nogometnega igrišča, dogovarjajo se tudi za izgradnjo vrhunskega športnega hotela

Da bi čim bolj izkoristili površino ob čistilni napravi, so se na občini Radenci odločili, da ob čistilni napravi zgradijo novo nogometno igrišče.

»Občina Radenci je kraj športnega turizma in bomo dolgoročno postali najboljša in najlepša destinacija za nogometne priprave. V zaključni fazi smo tudi z dogovori za izgradnjo vrhunskega športnega hotela s petimi zvezdicami,« je povedal Leljak.

Gradnja nogometnega igrišča načrtovana v letu 2024, izgrajeni pa bodo tudi vsi potrebni objekti

Za izgradnjo nogometnega igrišča je po besedah Leljaka do sedaj izbran samo izvajalec, ki bo odstranil rodno kmetijsko zemljino in raziskal tla, da bodo pripravili projekt izgradnje ogrevanja naravnega nogometnega igrišča.

Parkirni prostor bo zgrajen še letošnje leto: »Zaenkrat smo vložili za gradbeno dovoljenje za izgradnjo parkirnega prostora, ki ga bomo zgradili do konca junija letos. V tem trenutku že potekajo kmetijska dela, torej odstranitev rodne zemlje, izravnava, na celotnem delu igrišča.«

Gradnja nogometnega igrišča je načrtovana v letu 2024, izgrajene pa bodo tribune in vsi potrebni objekti, je pojasnil Leljak.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Zoki kaj takega ne zmore.................Leljak je CAR.....................

Posraanacgolob (nepreverjen)

Vsi posranci so največje propalice na tem svetu oni so največji problem bedak pohabljeni!

In reply to by tuncika

Zastrupljalnica (nepreverjen)

Da bodo z žaklami stresali not strupe in zastrupljali nam vodo samo da dobijo evropska sredstva gnoji eni!

Starejše novice