Zlati maturant je prejel občinsko priznanje.

Občina Črenšovci se vsako leto spomni na dijake, ki so v tekočem šolskem letu šolanje končali z odličnim uspehom in postali tudi zlati maturanti. Letos so dobili zgolj enega zlatega maturanta - to je postal Vid Kramar iz Črenšovcev.

Županja občine Črenšovci Vera Markoja mu je pripravila prisrčen sprejem pred Kleklovim domom v Črenšovcih, kjer mu je podelila občinsko priznanje, mu iskreno čestitala za izjemen uspeh ter dodala, da Vid Kramar verjame vase in v svoje sanje.

Novi izzivi

Vid je maturiral na Srednji poklicni in tehnični šoli Murska Sobota. V jeseni ga čaka nov izziv, in sicer bo pričel s študijem na Univerzi v Ljubljani, smer računalništvo in informatika.

Povedal je, da je obiskoval Osnovno šolo Franceta Prešerna v Črenšovcih, nato pa se vpisal na Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota, kjer je izobraževanje končal z odliko. Pred leti se je aktivno ukvarjal s športom, saj ga veseli judo, zato je treniral za Judo klub Lendava.

Zlati maturant je dodal, da spoštuje domoljubje, ki ga v občini Črenšovci negujejo, ohranjajo in prenašajo na mlajše rodove. Domačini so prepričani, da se bo Vid po končanem študiju v Ljubljani vrnil v rodno Prekmurje, kjer bo potem svoje bogato znanje prenašal na mlajšo generacijo. 

Starejše novice