Letošnja nagrada Primorskega dnevnika gre, tako po oceni tržaške publike kot žirije, ki jo sestavljajo novinarji in sodelavci časopisa, uvodni predstavi sezone – Hamletu Williama Shakespeara v režiji Matjaža Fariča.

Na spletni strani Slovenskega stalnega gledališča so Faričevega Hamleta opisali kot mračno, mladostno, estetsko dovršeno, rokovsko zaznamovano predstavo. Farič je s predstavo Hamlet že tretjič sodeloval s tržaškim gledališčem.

V zasedbi izstopa naslovna vloga Klemna Janežiča, h končnemu uspehu postavitve pa veliko prispevajo tudi Jan Bučar, Tina Gunzek, Primož Forte, Jernej Čampelj, Sara Gorše, Tines Špik, Vladimir Jurc in Miranda Trnjanin. Učinkovita je bila tudi izbira glasbe skupine Laibach, prav tako tudi kostumi Alana Hranitelja in scenografija Petra Furlana. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hk (nepreverjen)

Čestitke Matjaž. Le za avgustovsko proslavo nisi dovolj dober. Pri nas je vedno tako da mora priznanje priti od zunaj, saj domačih ljudi ne cenimo. Ta favšija je močno prisotna pri Prekmurcih, rezultira se pa v medijih.

saša1965 (nepreverjen)

se strinjam z napisanim ;-)

In reply to by Hk (nepreverjen)

Robot (nepreverjen)

Čestitke sefe

Svetlana Maka… (nepreverjen)

iskrene cestitke
samo tak med nami pa res ne vem zakaj je bila podeljena ta nagrada tebi majstore

Domorodec (nepreverjen)

Pa prešti zakoj, gori piše...

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Starejše novice