Foto: Niko Čergöli
Vrt spominov in tovarištva v Petanjcih je bil danes obarvan v umetnostno galerijo z dobrim vinom in poezijo.

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki v očarljivem starem mestnem jedru Ptuja in številnih drugih krajih združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin. Začel se je v Medani, od leta 2010 pa ga gosti Ptuj.

Vsi festivalski dogodki potekajo v slovenskem in angleškem jeziku, zato so si Dnevi poezije in vina z leti pridobili zvesto domače in tuje občinstvo.

Ob velikih večernih pesniških branjih in koncertih, prijetnih zasebnih branjih, okroglih mizah, otroškem programu pa festival vsako leto prinaša številne novosti in drobna presenečenja iz sveta glasbene, gledališke, filmske, fotografske in drugih umetnosti.

Na Petanjcih obeležili dneve Poezije in vina

Različni dogodki v sklopu festivala Dnevi poezije in vina se odvijajo tudi v Pomurju, eden takšnih je bil danes v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih

In sicer ob 17. uri so otvorili razstavo VINO-ART, ki so jo pripravili udeleženci mednarodne likovne kolonije, ki se odvija vsako leto, vse od leta 2004 v Dobrovniških goricah. 

Ob 18. uri pa je sledilo pesniško branje udeležencev češko-slovenske prevajalske delavnice in glasbeni dodatek zasedbe Falajček (Miha Kavaš, Tjaša Šimonka Kavaš in Dani Kolarič).

Pogovor je moderirala Diana Pungeršič, ki je hkrati tudi mentorica češko-slovenske prevajalske delavnice.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
jaja (ni preverjeno)

Ah, pa neka za penzjoniste in najbojše umetnike, ki pigejo najbojše vino.

Starejše novice