Slika je simbolična.
Policijska uprava Murska Sobota poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, osem primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Prijeli so tudi deset tujcev, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način.

Obravnavane tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami

V Spodnji Ščavnici je okoli 14. ure med vožnjo padla kolesarka, ki se je pri padcu lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je kolo vozila pod vplivom alkohola.

Prav tako je okoli 20.45 ure na Vaneči padel kolesar, ki se je pri padcu lahko telesno poškodoval.

Lahko telesno poškodovala se je tudi voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje v Murski Soboti trčila v drugi osebni avtomobil.

Na področju kriminalitete so pomurski policisti obravnavali še tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, dve zlorabi negotovinskega plačilnega sredstva ter zatajitev. Zasegli so tudi bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Policija opozarja na tatove, ki so izkoristili poplave in prazne objekte!

Na Policijski upravi Murska Sobota hkrati opozarjajo, da je v tem času je na našem območju ostalo zapuščenih kar nekaj objektov, ki so jih bili lastniki primorani zapustiti zaradi poplav. To pa pomeni, da je ostalo nezavarovanega veliko premoženja, kar je odlična priložnost za tatove.

Žal priložnost izkoristijo tudi tatovi. Zaradi tega vas pozivamo, da v kolikor opazite osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, o tem takoj obvestite policijo na številko 113, so sporočili pomurski policisti.

Starejše novice