Slika je simbolična.
Pomurski policisti so obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, pet povoženj divjadi in enega tujca pri nedovoljenem prehodu meje. 

V eni prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči v okolici Ljutomera pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v vozilo pred seboj. Voznica v tem vozilu se je pri tem lažje telesno poškodovala. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, dve grožnji in povzročitev lahke telesne poškodbe. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob prihodu policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

V okolici Lendave je bil izsleden in prijet državljan Sirije, ki je na nedovoljen način prestopil mejo. Tujec je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v Azilni dom Ljubljana. 

Danes poteka še zadnji dan nacionalne akcije za večjo varnost pešcev. Bodimo vidni, bodimo previdni, saj smo za varnost odgovorni prav vsi udeleženci v cestnem prometu. Včeraj ob polnoči so na mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko uvedli ponovni začasni nadzor na vstopu v našo državo. Policisti bodo tako preverjali ali so pri potnikih izpolnjeni pogoji za vstop oziroma ali imajo ustrezne dokumente za prestop meje. Vsled tega svetujejo, da pred načrtovanim prehodom meje preverite veljavnost vaših potovalnih dokumentov. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.

Komentarji (12)

oj.oj (ni preverjeno)

Vsaki ki pride v Slovenistan dobi zatočišče in vse ostalo

Bruce Dickinson (ni preverjeno)

Ja kama pa inan. V Sloveniji naj ostane, mamo šče puno mesta. Posiljavalo de se ka de veselje. V Siriji in podobnim državam so moški za posilstvo nej kaznovani ali pa minimalno. In s takšno miselnostjo bodo delali to prinas. Vüpan ka san nej užalo tiste keri pravite ka moremo živeti v sožitji z njimi. Prihajajo samo moški in to mladi. Tak ka ženske do ogrožene in to zelo. Če ma gustoš posijliti 80 lejt staro mamco, mlade nedo ostale za seme.

Ogroženost (ni preverjeno)

Maš praf, Defuk. Več kak jih bou, menje boš san meu šans pri ženskaj.

Bruce Dickinson (ni preverjeno)

Ka tij lejko nekoga imenüvleš DEFUK. Maš mogauče kakšne probleme. Ne komentejra samo DEFUK. Ok DEFUK malo se k sebi spravi psihič zamazani socialni.

In reply to by Ogroženost (ni preverjeno)

geza mezga (ni preverjeno)

Včeraj sem bil na pijači v Irish Pubu kjer je bilo polno tujcev. Eni so celo drkali....

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

A je bil tudi Mula Osa????

In reply to by geza mezga (ni preverjeno)

mezgasti (ni preverjeno)

Kaj, not v pijačo? Mogoče so dobili premalo pene v pivu.

In reply to by geza mezga (ni preverjeno)

Geza meza (ni preverjeno)

@geza mezga. Kama so pa svršavali? Tebi v lape. Nesnaga nekulturna.

In reply to by geza mezga (ni preverjeno)

Q (ni preverjeno)

A bo Haški tribunal obravnaval Izraelske zločine v Gazi?

. (ni preverjeno)

Pa kakšna mednarodna zaščita prejk ograje ga vržti Hrvatom pa je.

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

A je danes spet v Irish Pubu drkanje na sporedu???

Lendavčan025 (ni preverjeno)

Ja, ja že drkamo drugo rundo.......

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Starejše novice