Tokrat mu je prekipelo.

Da se potniki Slovenskih železnic vsakodnevno in na vseh relacijah soočajo z ogromnimi časovnimi zamudami, čivkajo že ptički.

Marsikdo se je neprenehnega zamujanja vlakov že tako navadil, da vsakodnevno zamudo preprosto pričakuje in svoje načrte že vnaprej prilagaja podaljšanemu času vožnje na vlaku.

A težava ni zgolj v zamudi kot taki - nedopustno je predvsem to, da Slovenske železnice kot monopolni upravljavec železniškega prometa v Sloveniji povsem neadekvatno komunicirajo s potniki, ki prepogosto niti ne vedo, kako dolga bo zamuda ter kaj je vzrok zanjo, kdaj in kako bo organiziran morebiten nadomestni prevoz ... 

To je, kot smo že poročali, javno priznal tudi sam direktor Slovenskih Železnic Dušan Mes.

Zdaj je po spletu ponovno zaokrožila izpoved enega izmed rednih potnikov, ki svoje nejevolje preprosti ni več mogel zadrževati.

»Približno dve leti se vozim z vlakom iz službe domov, vendar se v tem času ni zgodilo niti enkrat, da bi bili točni. Povprečna zamuda znaša kar 15 minut,« je zapisal.

Potnika je zmotilo predvsem to, da ima vlak zamudo, še preden sploh zapusti postajo. »Zamujate toliko, da dejansko ujamem z naslednji vlak po voznem redu. Pa ne, tudi ta vlak ne pride pravočasno. Zamujate že pri odhodu iz postaje, kar pomeni, da začnete z zamudo. To res nima opravičila, saj dela na tirih ni mogoče kriviti. To je enostavno vaša logistična nesposobnost.«

In zakaj se je odločil, da spiše javno pritožbo? Vlak je imel kar 22 minut zamude, toliko, da je po urniku lovil naslednjega. Zato je za pojasnilo poprosil kondukterja na vlaku.

Odgovor kondukterja je bil: »Če vam kaj ni všeč, pa ne hodite z vlakom. Če se ne morete sprijazniti z našimi zamudami, pojdite na avtobus.«

Nadalje je potnika zmotilo tudi to, da se Slovenske železnice te nadvse resne problematike namesto z iskanjem rešitev lotevajo s šaljivimi posnetki na družabnih omrežjih.

Komentarji (7)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Hmmm, država pa vsak dan gobezda o uporabi javnega prevoza.

Slovenske železnice so milijone zmetale v propagando.

Stotine milijonov v modernizacijo.

Vlaki pa vozijo, kot 50 let nazaj.

No, najboljše je z lastnim prevozom.

Kitkon (ni preverjeno)

ne niti slučajno ni najboljše z lastnim prevozom. a kak komu, je kar ljudi katerim ugaja bolj javni prevoz.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Vse je odvisno kje je kdo doma in kam se vozi.

In reply to by Kitkon (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Izpoved jeznega potnika, ki noče iti na štop!

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Grk (ni preverjeno)

Ta potnik bi se že moral navaditi na vožnjo vlaka in njegove zamude. Jaz še vedno trdim,
da je vožnja z vlakom dobra, poceni in prijetna. Zamude pa vedno vzamem v zakup. Točno poznam odhode in prihode od moje vstopne postaje pa vse do Ljubljane.

P (ni preverjeno)

Pred leti je predavatelj za promet dejal, da je vozni red enak, kot v času parne lokomotive. Hahaa pa še res.

Templer (ni preverjeno)

To je res,nesposobnost in aroganca to je vse kar zmorejo naše železnice.

Starejše novice