Sobotni uboj 35-letnice v Peskovcih na Goričkem, ki ji je življenje vzel partner, je močno šokiral okoliške prebivalce. Družino si je v zadnjih letih lično uredila dom in živela na videz umirjeno življenje.

Sobotni uboj ni pretresel le Peskovcev in občine Gornji Petrovci, temveč celotno Goričko.

»Kraj je tako majhen, da se vsi poznamo in bežno sem ga poznal in vem za koga se gre. Mladi par z mladoletnimi otroki, zelo majhnimi. Nikoli si nisem mislil, da se lahko kaj takega zgodi pri njih,« nam je pred trgovino v Gornjih Petrovcih povedal domačin.

Znanec govoril s 46-letnim osumljencem na dan zločina

Otroka stara štiri in osem let sta vse do sobotnega poznega popoldneva v tej hiši v Peskovcih z očetom in materjo živela na videz umirjeno življenje.

Policija 46-letnega osumljenca še nikoli ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj z znaki nasilja. Kot umirjenega so ga poznali tudi domačini.

»Bil je zelo umirjen, v soboto je bil še v trgovini in sva se še pogovarjala. Nisem opazil nič neobičajnega,« nam je povedal še en domačin v središču Gornjih Petrovcev.

Izobešena črna zastava

Preminula 35-letna žrtev je bila sicer zaposlena kot vzgojiteljica v vrtcu na Hodošu, kjer so danes v znak žalovanja izobesili črno zastavo. 

Komentarji (73)

Kajana (ni preverjeno)

Ja napišite da je morilec bil angel
Sramota
Da be bo kazni dobil
Smrtba kazen za take posasti

misk (ni preverjeno)

Pa ka bi rada, samo pravijo kaki karakter bil.

In reply to by Kajana (ni preverjeno)

germ (ni preverjeno)

pravi psihopati so na videz skos umirjeni in ljubeci ljudje!

In reply to by misk (ni preverjeno)

Fakkk (ni preverjeno)

Po raziskavah je cca 80% prebivalstva umirjenih.po tvoji razlagi so vsi ti potencionalni psihopati..ajme ge van je pamet?

In reply to by germ (ni preverjeno)

Ehhhe (ni preverjeno)

Presti si psiholoski profil sociopata in potencialnoga morilca. Ocitno mas internet tak ka tezko nebi smelo biti. ale nevejs googlati? Sobotainfo je najvec ka obvladas??

In reply to by Fakkk (ni preverjeno)

Baron (ni preverjeno)

Točno tak. Za publiko prijazen, družaben in zabaven, med štirimi stenami pa pošat. Šolski primer.

In reply to by germ (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)

Pa ka bi ti rad? Vsi keri branite to dejanje ste isti!!! Isti!!! Nema veze ka je bilo zakoj je bil ljubosumen, noben na sveti si ne zasluzi smrti zaradi ljubosumja! Vtepite si to ze v glavo.

In prosim vas lepo uboj? Umor prve stopnje in 30 let za resetke!!!!

In reply to by misk (ni preverjeno)

misk (ni preverjeno)

Tao je istina, ali govora je kaki je bil preden nemi počo film

In reply to by Olosh (ni preverjeno)

Pika na i (ni preverjeno)

Na to temo je bilo dosti komentarjev. Zanima me koliko komentartorjev na ta dogodek je to družino sploh poznala oz ve kje so Peskovci. Sobotainfo bi moral onemogočit komentarje pod take novice.
Sploh pa je narobe ker se komentira anonimno. Za komentiranje mora biti obvezna prijava registrirahnih uporabnikov. Pa nas potem vidim frajerje.

smofrajerji (ni preverjeno)

Ti si sigurno betezen sorodnik toga morilca, keri je davil pa smico zensko pred svojo deco. Ti ne pase ka se resnica pise? Ale sces ka pisemo pod imenon in priimkon ka te nas te sorodniki odili domov davit pa smicat?

In reply to by Pika na i (ni preverjeno)

Baron (ni preverjeno)

Poznamo.

In reply to by Pika na i (ni preverjeno)

Eyploeer (ni preverjeno)

Nenavadno, da je pred večernim okrutnim dejanjem bil celo v trgovini isti dan. To sproža dvom v celotno zgodbo. Je bila zraven še tretja oseba, ki je zakrivila uboj? Težko verjamem, da bi lahko tako umirjen človek, ki je bil pred tem v trgovini, lahko storil kaj takega.

Iopp (ni preverjeno)

Pa kaj si ti detektiv?? Morilec je Sam, sbobodno je priznal uboj. Kaj bi rad da ti ga se narise.

In reply to by Eyploeer (ni preverjeno)

Takjeto (ni preverjeno)

Pa se deca so prica, glede na to ka so gledali kak ati davi mamico pa te jo se smica

In reply to by Iopp (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

bog moj, pa še kako hitro lahko še posebej v teh časih preide iz "veselega" stanja v zverinso" stanje, še posebej, če imaš za sopotnika alkohol. Le kje živite Vi, da še jaz grem malo tja, ker resničnost sedanjega stanja je čisto nkaj drugega, kot imate Vi predstavo

In reply to by Eyploeer (ni preverjeno)

T ReXus (ni preverjeno)

Neverjetno, najmenje deseti naslov na to temo v dveh dneh,...zaslužite si nagrado za požrtvovalno in strokovno obveščanje! 24kur in novice so amateri,..

Tuopp (ni preverjeno)

Ja in, ne beri in ne klikaj. Noben te ne sili. To se dogaja v pomurju, o tem naj porocajo, da se tudi drugim ne zgodi, ne bodo pisali o mozambiku valjda.

In reply to by T ReXus (ni preverjeno)

Jajja... (ni preverjeno)

Nekateri ste resan se vecje idioti v zivljenje kak je tej ka jo je bujo... se zavedate ka je lejko ta oseba jutri vas oca,brat,dedek, stric... ka te pa te pravle? Pa ne zagovarjan toga niti malo nej... te pa te tej ka se zaj najbole gor vuzigate pa talatw psihopate toga svojga sorodnika najbole zagovarjale... kak je pa ze nikak napisal kelko lidij ka komentera pa njivaj je sploj poznalo? Kelko vas sploj zna ge so peskovci, v ton primere.. dajte lidje svoj prag pometite, ker nikole ne ves kda to lajko tebej doletij ka naredes takso sumarijo, pa si lejko gnes najbokse clovek na svete... en trenutek pa mas lejko vse ka si se spravo pa napravo uniceno...

Asfalter (ni preverjeno)

Zelo dobro napisano. Nikoli ne vemo kdo je lahko naslednji, ki ubija. Lahko si ti, jaz, kdorkoli drug, ki je na videz umirjen. Pride moment, ko te vodi neka višja sila. Ko sploh neveš kaj delaš. In takrat se lahko zgodi to, kar se je. Tak da ljudje, ne obsojat, ker jutri si lahko ubit ali pa ubiješ.

In reply to by Jajja... (ni preverjeno)

3467 (ni preverjeno)

Ne seri, ce si tij labilen in moteni in ne ves kako bos jutri, odrasti, je to tvoj problem in problem tvojega psihologa. Ostali smo normalni in za razliko od vas nosimo odgovirnost se preden naredimo dejanje.

In reply to by Asfalter (ni preverjeno)

Jack000000 (ni preverjeno)

Če misliš, da te vodi neka višja sila, idi čimprej k psihiatri, da ti nekaj predpiše. Da ne boš šele pol prijavljal kak si bolan v glavi, ko boš koga zadavil.

Kaka višja sila neki... Da se ne moreš imeti v oblasti... Ne gre tu za eno na gobec, za smrt gre tu..

In reply to by Asfalter (ni preverjeno)

Pistek10 (ni preverjeno)

Pravilno si napisal moj dedek je pravo kdor si sam sebe nemre meti pot kontrolo ni človek

In reply to by Jack000000 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne razmin zakoj te moti, ka mislijo drugi ljudje. Razen toga je izredno malo moških, ka bi zadavili mater svojih otrok. Tak ka nemreš ravno pisati, ka se to vsakšomi lejko zgodi. Malo se ohladi in enjaj gnjaviti druge. Mogoče pa morilec v zatvori šte naše komentare, pa bi ga to lejko prizadelo.

In reply to by Jajja... (ni preverjeno)

Jeleek (ni preverjeno)

Verjetno ma on san kaksna morilska nagnjenja ale premislavle o ton, pa se na te nacin tolazi oz. Isce izgovore. tak kak pijanec pa narkoman najdeta 1001 izgovorov tak potencialni morilci iscejo razloge zakoj je to nej “nika taksnoga”. Pa tudi ce prestete izgovore pedofilov se fest sovpadajo s ten zgoraj ka isce neksne izgovore za morilce. Pac psihici v nastajanji, taksnih se trbej najbole bojati

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Jajja... (ni preverjeno)

Glede na vse komentare ka jih tu pijsete nesterne, vas je dosta potencialnih morilcov, takse kak ste to nej mene se pa nemre zgoditi itd.ste najbole nevarni za okolico... takseh se trbej bojate, glij to delate ka pijsete ka nebi smel. Na v se lepe delate pitanje pa kakse ste za 4 stenami... bauge vase zene,dikline, deca... malo se zamislite pa prestite ka napisete preden objavite.

In reply to by Jeleek (ni preverjeno)

nicelnatoleranca (ni preverjeno)

Dejstvo je ka sto brani morilce, pedofile, alkoholike, narkomane jih brani z velkin razlogon. Nej zaradi socutja… Ampak zato ka san dela pizdarije in te isce izgovore. Malo si presti na interneti profile lidi keri majo toleranco do kriminala etc. Mentalno zdrav clovek ma NICELNO toleranco do kriminala!

In reply to by Jajja... (ni preverjeno)

Nepremicnina (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zna sto ci de se hisa prodajala?

Župnik Feri (ni preverjeno)

To tije tak..človeku kije brez Boga se to pač zgodi ko ga obsedejo hudički

Baron (ni preverjeno)

Hahahahahahaha....pa ka, ti tou resno????
Hitro k meši!

In reply to by Župnik Feri (ni preverjeno)

Gorecanec (ni preverjeno)

Kot sem slisal ta je bil ta clovek kurbir in seveda je partenica kaj od zem slisala in je bil doma zaradi tega prepir ni tako nedolzen ta psihopat kot ga nekateri zagovarjajo

Huuuh (ni preverjeno)

Itak ka je bil. Delo je po tereni pa tan je sla vsa placa za nocne lokale. Njegovi kompanjoni s kerimi je to delo pa se zdaj skrivlejo

In reply to by Gorecanec (ni preverjeno)

Tišinčar (ni preverjeno)

Ma nemoj a! Resno? To z prve rokej znaš?

In reply to by Huuuh (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

PA SE KELKO CLANKOV TE NA TAU TEMO ODPRLI. VSAKIC SI NEKAJ CUJ ZMISLITE, SAMO KA SE NEKAJ OBJAVI! VSE ZA KLIKE, FUJ

lampaš1 (ni preverjeno)

nafči se bontona objavljanja če še ne vejš in pijši z malimi črkami kak vsi pismeni.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Upam, ka policija in tožilec nedo napravili kakšno "napako", pa de se morilec znajšo na svobodi.

. (ni preverjeno)

za 5 let de pravo, ka je nej prepričani, ka jo je on bujo, pa mu bojo oprostili

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Ubn 7 (ni preverjeno)

Jah tak je tou kda se drugi mejša v družinske zadeve in nekomi puni glavo..tvoja je takša tou dela ovo dela in evo alko in je tou tou...Eni samo znajo blebetati pa punpati doma pa majo isto sliko pa doma so eni moški kak kip.

drugaobčina (ni preverjeno)

sen čul, ka je na njenom telefoni najšo SMS od ljubčeka, če je to istina ???? In je to, ka je napravo (NE GA NE ZAGOVARJAM) ... dobro takšnoga časa se guči MARSIKAJ.

Kakznas (ni preverjeno)

To ti je on iz zatvora javo?
Ale si bil poleg ka si vido?..

In reply to by drugaobčina (ni preverjeno)

Tišinčar (ni preverjeno)

Tij si bil poleg ka si vido ka nej istina? Ali je tebi javo? Pijtan za pajdaša!

In reply to by Kakznas (ni preverjeno)

Njah njah (ni preverjeno)

Celo goricko ze to gucii, kak je delala... pomali ide vse v... po gorickon jo doste lidij glij ne zagovarja.. nej je trbelo ka je un naredo absolutno dejanje vredno obsojanja.. naj samo pomale vse v pride tudi ka se je z njene stranij dogajalo...

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

yyyyy (ni preverjeno)

In celo Goricko je bilo poleg??? Itak ka de tan prepiti ded brano prepitoga deda. Zrtev kero je zaklal pa grata avtomatsko krivec! Ka pa je on delo
po tereni? Kama je sla skos cela placa? Sto je sluzo pejneze za njegovo deco? Sto je placuvo kuco? Sama je mogla za vse to delati, ka je of pil pa se kurbal na tereni! Tan pa je bil marsisto poleg! Pri ton kaksen sms pa je on “vido” pa nej bil nisce poleg

In reply to by Njah njah (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

Yyyyy : daj ne bluze ta v en den z kurvarijo in z terename ka nemaš pojma.

In reply to by yyyyy (ni preverjeno)

fiškališ1 (ni preverjeno)

partner videl sms od ljubčeka na telef. partnerke? in? in zato jo je potrebno umoriti-ubiti?
človeški primitivizem ne pozna meja!

In reply to by drugaobčina (ni preverjeno)

Tretjaobcina (ni preverjeno)

Dobro si cuo 👍 ali o njej se nika ne guci naj pitajo malo hisnika steri ji gor dejvo in valda njeme prekipelo ali to ka napravo pa ne zagovarjam

Ttttt (ni preverjeno)

Tudi ce…. Je to razlog ka se nekoga zakole? Ka se zeme deci mamo in oceta? Ka zemes nekome otroka, sestro? Ti si sigurno en tistih ka bije svojo zeno, vupan ka ti vujde prle kak de prekesno

In reply to by Tretjaobcina (ni preverjeno)

Tretjaobcina (ni preverjeno)

Preste se ednauk ka san napiso ne zagovarjam toga ka je napravo ok dalo bi se drugace rejsite...bijem svojo zeno haha ja z lulekom :)

In reply to by Ttttt (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

sigurno je potem ona kriva, ka ga je razkurila, če je bil umirjen človek, dajte njemi še eno priložnost. po zdravljenju je lahko že za eno leto zunaj in si najde novo partnerko

Kolop (ni preverjeno)

Ti sigurno pretepas svojo partnerko, otroke in verjetno si bil redno psihicni in fizicno zlorabljeni kot otrok. ker mentalno zdrav clovek ma nicelno toleranco do kakrsnoga nasilja. Toleranco imajo zgolj ljudje keri SAMI izvajajo taksno in drugacno nasilje nad drugimi

In reply to by . (ni preverjeno)

Gkkfhbb (ni preverjeno)

Babo trbej tu pa tan rejdno tresnote ka ma fajno velko slivo ka vači se z vsejmi zača kurvate okoule.

Xyzj (ni preverjeno)

Ges rejsan vupan ka se pojavi nesce ka ti redno slivo na gouce pritisne. Krele eno

In reply to by Gkkfhbb (ni preverjeno)

hmmma (ni preverjeno)

tebe je oca fajn ubo kda si dejte bil nej? ale te mati tudi pokala? ale sta ti se kaj drugoga delala? lejko ti je sigurno nej bilo ka si tak fucked upani

In reply to by Gkkfhbb (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

še premalo sta ga

In reply to by hmmma (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

potencialni naslednik....res inteligenca na višku, da o kmečki pameti ne govorimo, ker bomo žalili

In reply to by Gkkfhbb (ni preverjeno)

Fakkk (ni preverjeno)

morilec zahjebo lastno deco in ka ma zaj stoga? Gnijlo de vzapori!

. (ni preverjeno)

Nejzadugo.

In reply to by Fakkk (ni preverjeno)

lalika (ni preverjeno)

Baje ,de je s policajom smirala..

ena pač (ni preverjeno)

ehhhh ne pravi.....in zato, če v zakonu/vezi začne škripati je vedno kriva ženska z tretjo osebo....

In reply to by lalika (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

zdaj pa mi naj nekdo po kmečko pojasni, razliko med ubojem in umorom

fiškališ1 (ni preverjeno)

1. Umor se razlikuje od uboja, ker je prvo storjeno z zlonamerno namero.
2. Umor se zgodi, ko nekdo umre zaradi načrtovanega umora ali izida kaznivega dejanja ali pretepa, medtem ko se ubijanje zgodi, ko nekdo umre zaradi malomarnosti, izida prekrška ali zaradi prometne nesreče.
3. Kazen za umor je veliko strožja kot za nehote.

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

fiškališ1 (ni preverjeno)

še bolj preprosto:
Umor je naklepno dejanje – ga načrtuješ.
Uboj je nenaklepno – ubiješ v hipu, recimo v samoobrambi.

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

fiškališ1 (ni preverjeno)

dodatek:
Predvidena kazen za uboj je zapor od 1 do 10 let., za umor od 10 - 30 let.

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

04 (ni preverjeno)

to je pravni nateg, da se prisopati in tisti ki imajo denar za odvetnike rešijo velikih zaponih kazni ali umor ali uboj kazen mora biti enaka. Z drugo besedo le poimenovano gre pa za isto sranje.

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

fiškališ1 (ni preverjeno)

kalkuliranje:
po tvoje bi se tip izmazal s "samo" ubojem (npr zaradi dosti denarja in dobrega odvetnika)?
torej bi sklep bil (po tvoji definiciji uboja): da jo je v hipu zadavil v samoobrambi.
bo treba malo možgančke pregledat...

In reply to by 04 (ni preverjeno)

kokolo (ni preverjeno)

Samoobramba - uporabiš primerno silo ka od sebe ali koga drugega odvrneš istočasni protipravni napad.

Če uporabiš prekomerno silo je to več nej samoobramba. Če nekdo poškoduje/namerava poškodovati lastnino, pa ga ti napadneš, je tudi nej samoobramba.

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

kokolo (ni preverjeno)

Umor je načrtovani pa naklepni (naklep pomeni ka se zavedaš ka de ov mro). Uboj neje načrtovani, je pa leko naklepni (se v momenti odločiš ka nekoga buješ) ali nenaklepni (nekoga buješ, samo ga nejsi ščel bujti).

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

hvala lepa za pojasnilo

In reply to by fiškališ1 (ni preverjeno)

weliki (ni preverjeno)

Morilec je Mitja Orešek. Vsi drugi ze pisejo o ton ale Sobotainfo pa ga poimensko skrivle

fiškališ1 (ni preverjeno)

ja, ker so zelo svobodni medij in ne upajo?...raje objavljajo anonimne žaljive komentarje-majhna meja je med pametjo in norostjo!

In reply to by weliki (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

Brigaj se za sebe

In reply to by weliki (ni preverjeno)

Štajerkaa (ni preverjeno)

Prekmurski možje brez empatije so znani po tem da če jih žena prevara postanejo bolano psihopatsko nasilni do nje ker ne znajo razumsko humano rešiti zadevo ...in to pac imajo v glavi, verjetno posledice travme v otroštvu ko je bil v situaciji prepira med očetom in mamo katera ga je prevarala in tega ni predelal in odpustil....evo tempirana bomba pri vseh takih prekmurskih možeh.

### (ni preverjeno)

Prvo trgej zmesti pred svojim pragom in te pred drugeme.nej ste vsi tu angeli.

Jožica Krč (ni preverjeno)

Pozdravljeni! Bi lahko vsaj slovensko pisali,nimam nic proti jezikom,sam nekateri ne vedo kaj pisete,oprostite mi ce sem koga uzalila

Starejše novice