Vir: Facebook, Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija
V hudi prometni nesreči na Hrvaškem je ugasnilo življenje 11-letnega dečka iz okolice Lenarta.

Hrvaške ceste so minuli konec tedna vzele še eno življenje. V soboto, 15. julija, okoli 17.50, se je na hrvaški avtocesti A2 Zagreb - Krapina, pri izvozu Mokrice, zgodila huda prometna nesreča. 

Zapeljal na reševalni pas in trčil v vozilo 

38-letni slovenski državljan, ki je vozil kombinirano tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak na avtocesti iz smeri Zagreba proti Krapini, ni vozil po sredini zaznamovanega prometnega pasu, vozilo je delno zapeljal v reševalni pas.

S prednjim desnim delom je za tem trčil v zadnji levi del polpriklopnika tovornega motornega vozila, ki ga je zaradi okvare zaustavil 50-letni državljan Bosne in Hercegovine. 

Kombi je nato odbilo v bočni del polpriklopnika, ki je pristal na travnatem pobočju in zadel v odtočni kanal, hrvaški policisti poročajo, da je ob tem iz vozila padel 11-letni otrok iz okolice Lenarta v Slovenskih Goricah, ki je na mestu podlegel poškodbam nesreče. 

Voznika kombija, ki je utrpel hude telesne poškodbe, so nato z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Zabok. 

Zaradi silovitega trčenja je po cesti odletelo veliko delov vozil, v katere sta nato z osebnim vozilom zapeljala 64-letni državljan Slovenije in 35-letni državljan Češke

Policisti v sodelovanju z namestnikom občinskega državnega tožilstva v Zagrebu so opravili preiskavo prometne nesreče, na Inštitutu za sodno medicino in kriminalistiko v Zagrebu bo opravljena obdukcija. 

Po poročanju hrvaške policije je na omenjeni cesti od priključka Mokrice v smeri Krapine, bil promet zaprt in potekal po obvoznicah.

»Tvoj nasmeh je telovadnico zmeraj napolnil s pozitivno energijo in veseljem« 

Novica o 11-letnikovi smrti je pretresla tako ožjo kot širšo skupnost, od Tjašeka so se še zadnjič poslovili tudi na Košarkarskem klubu Ajdas Lenart. 

»Včeraj smo v tragični nesreči izgubili našega Tjašeka. Tvoj nasmeh je telovadnico zmeraj napolnil s pozitivno energijo in veseljem. V naših srcih boš zmeraj z nami na igrišču,« so zapisali na Facebook strani košarkarskega kluba ob tragični izgubi. 

Komentarji (2)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Angelček počivaj v miru.

😭😭😭 🙏🙏🙏 🕯 🏀

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Zelo žalostno!

Starejše novice