Slika je simbolična.
Policisti policijske uprave Murska Sobota so izvedli poostren nadzor in ugotovili več kot 40 kršitev nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide.

Minuli petek, 3. decembra, je bil mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. 

Policisti opozarjajo, da vozniki motornih vozil pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide določa 67.člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

Soboški policisti poostreno nadzirali parkiranja

Na območju policijske uprave Murska Sobota je bilo v letošnjem letu ugotovljenih 41 kršitev nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide, v enakem obdobju lanskega leta pa 110.

V poostrenem nadzoru, ki so ga pomurski policisti izvedli minuli petek sta bili ugotovljeni dve kršitvi parkiranja na mestih za invalide ter izrekli eno opozorilo in eno globo. V poostrenem nadzoru so policisti sodelovali skupaj z občinskim redarstvom.

Katere kršitve so še zaznali?

V poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih še osem kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, šest kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, sedem kršitev pešcev in osem drugih kršitev. 

Policisti policijske postaje Gornja Radgona so med kontrolo cestnega prometa v naselju Rihtarovci ob 11.29 ustavili voznika osebnega avtombila znamke Volksawagen, ki je vozil v naselju s hitrostjo 113 kilometrov na uro, kjer je s splošnimi pravili hitrost omejena na 50 kilometrov na uro.

Elektronski alkotest je pri vozniku pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pozivajo: »Ne parkiraj na mesto za invalide!«

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lepi (nepreverjen)

ne samo običajni vozniki ampak tudi policisti v službenih vozilih parkirajo na mestih za invalide, te številke bi bile za mesec dni pri nadzoru pri trgovskih centrih

100-100 (nepreverjen)

Čas bi biu , ka se policija zbidi pa zača delati svoje delo. Svoje delo, nej se pa fkrej obračati od kršitev. Fsaki den fsi vidimo, vožnje skozi rdečo luč, nejspoštüvanje prednosti, alkholizejranost, objestnost. Tou ka se parkera na invalidska mesta je samo višek in tou arogance, kompleksa večvrednosti, ptd.

nagicigan (nepreverjen)

v sredo sem parkiro za ŠPARON in iden v trgovino mimo avtov, ki so parkirali na znaku za invalide ... in trije niso imeli nalepke, da so invalidi, tam naj malo pogledajo redarji ali policaji.

realnoo (nepreverjen)

mogauce je biu med njimi tudi moj.

In reply to by nagicigan (nepreverjen)

A (nepreverjen)

40 kršitev je pri špari v enon kedni. Parkejrajo pa manjaki keri nemrejo 20 metrov stoupiti.

steven (nepreverjen)

Hiya very cool web site!! Man ...Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?
McAfee is quick and easy to install.
McAfee programming gives the digital security services to ensure your hardware information.Install mcafee from www.mcafee.com/activate |
What Is Keylogger and how to avoid them.
Benefits of McAfee Antivirus .
Mcafee antivirus solution and How to screenshot on windows .
Learn Windows 10 start button not working .

Što bi vas razmo (nepreverjen)

Nej samo za invalide, tudi parkplaci za starše z deco bi se mogli nadzorovati!!

Lily James (nepreverjen)

I exactly got what you mean, thanks for posting. And, I am too much happy to find this website on the world of Google.

Windows & Mac … (nepreverjen)

You can find deals on Amazon.com/code in their 'Amazon Coupons' section. Items listed here range from home to fashion and have discounts ranging from 5-25% off their original price.

Visit mcafee.com/activate and enter 25-digit activation key for activation process. Download & install and activate McAfee on your Windows & Mac devices.

jamimartin (nepreverjen)

Starejše novice