Sinoči je v 56. letu starosti umrl legendarni finski smučarski skakalec Matti Nykänen, eden največjih smučarskih skakalcev vseh časov.

Osvojil je kar pet olimpijskih medalj. Med njimi so bile štiri zlate, in devet odličij na svetovnih prvenstvih. Ob tem pa je nanizal še 46 zmag v svetovnem pokalu. Tako so se ga hitro prijeli vzdevki, kot so »Človek - ptič", "Leteči Finec" in "Padli angel".

Uraden vzrok smrti še ni znan, piše STA, je pa Nykänen po koncu kariere imel precej težav z alkoholom in nasilnim vedenjem. Njegovi športni dosežki so namreč bili izjemni, zasebno življenje pa precej razburkano.

Za njim so ostali spomini in bogata dediščina; mnogi so ga označevali za začetnika nove generacije smučarjev skakalcev.

Z nekaj brskanja po spletu pa lahko v arhivih najdemo tudi fotografijo legendarnega skakalca v Planici v smučarskem dresu z napisom 'Mura'.

FOTO: Srdjan Zivulovic/Foto Bobo

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dgfdsfg (nepreverjen)

Časi kda je še tovarna šibala, pa vsi srečni bili. Gnes pa... žalost...

Fainšček (nepreverjen)

Lejko se zahvališ Kitajskoj pa globalnome odprejtomi trgi. Amerikanci so nej nouri ka zapirajo trg za kitajce, ruse, evropo... Zavolo kitajcof smo zgublali podjetja, fabrike, štere so se zapirale...Kitajci so meli svoje obveščevalce in agente, šteri so kopejrali znanje v Evropi. V Italiji npr. so znani kreatori mogli njuve delavce fčiti oz. šijvati. Či je nej šlo z lejpa (so jemi agenti plačali), so ga ugrabili, ga mučili, malo lidij zna ka so Kitajci meli takšo mafijo, ka je klala lidij, nej so pijtali kakšoga stana je, njin je bilo važno, ka pridobijo znanje. Zavolo toga je zrasla tuj ta gnesdenšnja "kitajska silicijova dolina", s pametnimi telefounami vred... Mura je propadnopa pa zavolo dragih, enoličnih cout, ka so lidje rajši na vogrskon kipuvali, prejk v Lentiji v tiston časi, kitajsko sranje.

In reply to by dgfdsfg (nepreverjen)

MOFO (nepreverjen)

znamo to kolega znamo...

In reply to by Fainšček (nepreverjen)

. (nepreverjen)

muro je vrag vzel, vrag bo vzel tudo drugo, kar še ni. Merkator je prinašal dobiček..., perutnina tudi, radenska še vedno teče... Kitajci v 14 dneh napravijo večtirno progo, mi moramo polovico projekta zvoziti nekam. Kitajsko znanje se širi in kapital veča, pri nas pa se večajo edino stroški za socialo.

Kategeznan (nepreverjen)

Naj počiva v mejre.

čarni vrag (nepreverjen)

Z nekaj brskanja po spletu pa lahko v arhivih najdemo tudi fotografijo legendarnega skakalca v Planici v smučarskem dresu z napisom 'Mura'.

To ni smučarski dres z napisom Mura, ampak ima skakalec štartno številko z napisom Mura. Mura je pač za določeno vsoto kupila mesto za reklamni napis na štartni številki. Malo mislite, preden udarite po tipkovnici.

Starejše novice