Fotografija je simbolična
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, od avstrijskih mejnih organov so sprejeli tri tujce, ki so mejo prečkali na nedovoljen način, vozniku zasegli osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja in sedem primerov povoženja divjadi.

V Murski Soboti na Industrijski ulici je ob 15.45, zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila pri vključevanju v promet, prišlo do trčenja med njim in voznikom motornega kolesa. Pri trčenju se je voznik motornega kolesa hudo telesno poškodoval in se zdravi v bolnišnici. 

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje grožnje, ponarejanje listin in zasegli bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.  

Komentarji (5)

čukundeda (ni preverjeno)

Spet izsilil prednost, bla, bla, bla !! Kaj policija ne ve drugo, kot pisat, da je nekdo izsilil prednost ? Ali ščitijo svoje prijtelje motoriste ?????
Glede na to, da imajo današnji motorji super zavorne sisteme, ki so bistveno boljši, kot v večini avtomobilov je pač logično, da se zelo, zelo, zelo težko hudo poškoduješ, če se pelješ 50km/h, kot je seveda v naselju dovoljena hitrost !!!!!!!!!
Motoristi tudi nočejo upoštevati dejstva, da so pač manjši in se jih posledično težje vidi. Debelina svinčnika v iztegnjeni roki pokrije motorista. Potem doda zraven svoje še hitrost.
Saj nihče nikogar namerno ne izsiljuje.
Če bi se motorist peljal po predpiih in se zavedal, da je težje opazen in se temu primerno obnašal ga noben ne bi izsilil.
Če pa letijo, ko sneta sekira pa pač naj nosijo posledice !!!!!!!!!!!
Z 10km/h višjo hitrostjo se podaljša skupna zavorna pot za približno 10 metrov.
Če voznik pelje s 50km/h in ima dobre reflekse se čez približno 25 metrov ustavi. Če vozi 100km/h ima čez 25m še vedno hitrost 100km/h, ker je prevožena rrazdalja v reakcijskem času daljša, kot 25m. Ustavi pa se po skoraj 80m.
Pri 70km/h je pot reakcisjkega časa okrog 20m. Skupna pot ustavljanja pa čez 40m.
HITROST UBIJA !!!!!!!

Plinas (ni preverjeno)

In ka so tebe motoristi napravile ka si tak pameten?
Vi z avtojame se vsi po predpisaj vozite gelebar?
Oziromo mislen ka nemas note avtoja ka se biciklina.
Ka ma veze kelko se je sto pelo, so krizisca ge se vkljucujes na cesto ge je 90 ali 100 omejitev pa tude mores 2x ali 3x poglednite prlej kak spelas, in nema veze kelko se je sto pelo. Ka fantazejras.
Pa malo pogledni kelko lidij je mrlo v avtojaj pa kelko na motoraj.

In reply to by čukundeda (ni preverjeno)

čukundeda (ni preverjeno)

Nekajkrat si napisal, da nima veze koliko kdo pelje. Se vidi, da si res nor. Pravi divji motorist.
Zakaj pa so potem omejitve ?????
Saj, če ne bi bilo norcev na svetu sploh omejitev ne bi rabili. Vsak pameten ve, koliko se lahko kje pelje.
Ne moreš v naselju divjati. Eni pač ne spoštujejo ljudi okrog sebe.
Otročički, ki nikoli ne odrastejo. Fizično že, mentalno pa na nivoju otroka, ki dela brn, brn, brn po pesku z avomobilčkom, da bi ga kdo opazil.
In na žalost je veliko motoristiv takih. Namesto, da bi prestavil v višjo prestavo se pelje v čim nižji, da motor zelo glasno grmi, da bi ga siromaka opazili.

In reply to by Plinas (ni preverjeno)

Predpisi, prej... (ni preverjeno)

Predpisi, predpisi.... ka pomagajo predpisi, če nega pameti! Kda ležiš na asfalte ti nobeden predpis ne pomaga, ne pomaga, ka si mel po predpisaj prav. Pametni motoristi se tega zavedajo in še tou je včasih nej zadosta. Bedaki pa lejčejo in upoštevajo ali ne upoštevajo predpise. Motor je smrtno nevarna igračka.

Ka te pa briga (ni preverjeno)

Fsi ka nigdar nejste vozile motorov vi ste najbole pametne. Nemate pojma kakšna je zavorna pot motora pa avtoja pri iste hitroste. Smejšno. Dršte se biciklinof pa šutite vaše komentare so nej potrejbne.

Starejše novice