Slika je simbolična.
65-letna Izolanka je osumljena kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva.

Policijska uprava Koper je sporočila, da na podlagi podanih prijav oziroma ovadb in zbranih obvestil izhaja, da je 65-letna osumljenka opravljala naloge osebne negovalke pri več oskrbovancih.

Delo negovalke je izvajala v različnih časovnih terminih.

Iz podanih prijav izhaja, da je izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov ter zlorabljala njihovo nemoč, saj zaradi saj zaradi takšnega stanja starostniki nimajo in ne morejo imeti nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju ter zaupajo osebam, katerim so predani v varovanje in oskrbo.

Agresivno in ponižujoče obnašanje

Policijska uprava Koper je navedla, da je osumljena tovrstno zaupanje zlorabljala in si v času opravljanja oziroma izvajanja nege protipravno prilastila nakit in denar na škodo več starostnikov, vsaj v enem primeru pa je bila do oskrbovanke nasilna in se do nje agresivno in ponižujoče obnašala ter jo s takšnim obnašanjem spravljala v podrejeni položaj.

Osumljena je izvrševala kazniva dejanja zoper premoženje pri izvajanju svoje dejavnosti osebne negovalke, predvsem tako, da je zlorablja zaupanje in nemoč oseb, za katere bi morala skrbeti in jih negovati.

Zasežen nakit ob preiskavi stanovanja

Zoper osumljeno je bila podana kazenska ovadba za kazniva dejanja velikih tatvin, za kar je predvidena kazen zapora do petih let, in nasilništvo, za katero je predvidena kazen zapora do dveh let.

Pri 65-letnici je bila opravljena preiskava stanovanja in drugih prostorov po odredbi sodišča, pri kateri je bil zasežen nakit, za katerega je podan sum, da izvira iz kaznivih dejanj.

Policija vse oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj poziva, da pokličejo na 113 ali se zglasijo na najbližji policijski postaji zaradi podaje prijave oziroma ovadbe.

Vir: Policijska uprava Koper

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Kot pa je zapisala znana novinarka Eugenija Carl, gre za Izolanko Svetlano Kutin, oskrbovalko, "ki je psihično in fizično trpinčila mojo mamo. Januarja, ko sem to javno objavila, sem morala zaradi interesa preiskave molčati o njenih se drugih kriminalnih dejanjih. Velikih tatvinah denarja in zlatnine. Povsod, kjer je oskrbovala starostnike, je družinam zmanjkoval zlat nakit in denar, tudi velike vsote. Z njenim soglasjem prilagam tudi fotografije ene od okradenih družin, ki je v svoji hisi slikala vsebino kovčka in denarnice Kutinove."
Na FB je omenjeni profil, pa si preberite, kdo je ta negovalka. Vas bo strah..................

Čobl (nepreverjen)

Pri naši bedasti zakonodaji se lahko še hitro zgodi, da bo kaznovana Evgenija. Ker je snemala. Posnetek bo po stari navadi itak izločen, ker ga ni naročil Janša...

Starejše novice