Vir: TikTok
Policista, ki sta na kraj dogajanja prišla prva, sta v množici prepoznala tudi mladoletne osebe.

Kot smo poročali, so se v soboto zvečer v garažni hiši nakupovalnega središča Supernova Rudnik zbrala množica mladih, ki se je predajala objestni vožnji, s tem pa ovirala uporabo garažne hiše.

Eden od udeležencev se je zaradi prekomerne hitrosti zaletel v jeklene konjičke in nato še betonski steber. Nastala je le materialna škoda.

Tja je bilo poslanih več policijskih patrulj, ki so ugotovile več cestnoprometnih kršitev. Pri tem pa je najbolj bodlo v oko, kako je množica ovirala policijsko patruljo.

A na začetku je bilo tam le eno policijsko vozilo.

»Na enem izmed posnetkov se mlad moški postavi pred policijsko vozilo in se kljub opozorilnim lučem in sirenam ne želi umakniti. Nato sezuje čevelj in ga nato še vedno pred policijskim avtomobilom nazaj obuje. Policijsko vozilo se vzvratno odpelje stran od množice ljudi.«

Brez sile

Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, sta policista v množici, ki je obstopila njuno vozilo, prepoznala tudi mladoletnike, zato sta se taktično umaknila s kraja dogajanja, dokler ni tja prišlo več patrulj.

Policisti so se pri zagotavljanju javnega reda in miru ter varovanja ljudi in premoženja niso poslužili telesne sile, je še pojasnil Primož Kadunc, vodja oddelka za cestni promet na Sektorju uniformirane policije, Policijske uprave Ljubljana.

In dodal: »Ali bi bilo primerno, da izstopita iz vozila, potegneta pendreke in začela preganjati množico?« Po njegovem mnenju, ne.

Policisti so na koncu izdali pet opozoril, 15 plačilnih nalogov, 36 preizkusov alkotestov in obravnavali eno prometno nesrečo. Vsi alkotesti so bili negativni. 

Po policijski oceni se je dogodka udeležilo 300 ljudi. Kdo ga je organiziral, še preverjajo.

Od filma dalje

Tovrstna zbiranja običajno niso prijavljena; policisti se z njimi, odkar je luč sveta ugledal film Hitri in drzni. V soboto so bili v nevarnosti obiskovalci trgovskega centra, prav tako pa niso mogli zapustiti garažne hiše.

Kadunc je udeležence pozval, naj se tega ne grejo in da naj si priskrbijo organizatorja, ki jim bo našel primerno mesto in poskrbel za njihovo varnost. Pozval pa je tudi starše mladoletnikov, naj se z njimi pogovorijo o njihovem ravnanju.

Sledil je še poziv lastnikom garažnih hiš, naj poskušajo v njih zagotoviti varnost in da so v času, ko ne delujejo, garažne hiše zaprte s fizičnimi ovirami.

Kot smo uspeli izvedeti na kraju novinarske konference, videoposnetki dogajanja policistom koristijo, če prikazujejo vse elemente prekrška. Mora pa obstajati prijava, kakor tudi oškodovanec.

Komentarji (13)

Niko i ništa (ni preverjeno)

To ne bi bilo primerno

upokojenec70 (ni preverjeno)

Ne, to nikakor nebi bilo primerno, ker v tem primeru bi bila policaja tepena. Morala bi poklicati okrepitve in ves prostor bi morali napolniti s solzilcem, potem pa pedrek v roke za tistega mulota, ki se je policajem posmehoval s sezuvanjem čevlja. Policije se morajo ljudje bati, drugače je ne rabimo. Koga naj se človek boji, če ne policije?

Niko i ništa (ni preverjeno)

policajev se bojijo samo morilci
dilerji drog, kurbe,recimo pokvarjen folk
Pomeni da si eden izmed tistih
ki se bojiš policajev

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Alokotesti so itak negativni.

Morali bi jih testirati za kakšne druge substance.

Drugače pa stopit iz vozila in s pendrekom dva po hrbtu.

In posebej s pendreki po telefonih, ki jih je vsak huligan držal v roki, kot ovca.

Ostali bi se razbežali, kot miši.

Sicer pa ne rabijo nobenih plačilnih nalogov, ker to pri tej drhali ne deluje.

V tej garaži bi jim vrgli SOLZIVEC ❗❗❗

Nekaj na vsako stran.

Pobruhani, poscani in posrani bi lezli po vseh štirih iz garaže na svetlo ❗❗❗

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

FejstAndFurijus (ni preverjeno)

Hahah..wanabe NeedForSpeedaši

Ajjaaajj (ni preverjeno)

Kesno takoj bi mogl8 v stopiti pa lup ponjin

Kitajska (ni preverjeno)

A JE BILA PATRULJA POSLANA TUDI V PRIMERI SD-ja (SODNIŠKA STAVBA) KO SO POHLEPNI POLITIKI ŽELELI V ŽEPE POSPRAVITI VEČ MILIJONOV DAVKOPLAČEVALNOGA DENARJA??? GE SO TE BILI VSI OVI PENDREKAŠI, GE STE SAJAVI BANDITI TEJ BILI??? PITAN ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE !

realnooo (ni preverjeno)

DELANJE IZ MISI SLONA!!! DAJ SOBOTAINFO NE PRETIRAVAJTE, KER SE VAM IDE SAMO ZA KLIKE!!!

biciklist (ni preverjeno)

To je Slovenska policija reda neupajo naredit. (vsaj tako je videt na posnetku)
Glavno da se znajo dobro skir in merit na prehitre voznike in na privat zemlišča postavlat stacijonarne radarje skrite v osebne avtomobile.
Žalostno nekoč so se skrivali nepridipravi, danes pa policija z radarji.

Janulms (ni preverjeno)

Policaja bi morala z pendrekom pretepsti tega smrkavca, ki si je vezal copate pred policijskim avtom in to fejst! Norca delanje iz policije!

Bindi (ni preverjeno)

Policija, na takšne dogodke se ne pride z enim avtekom, ampak bi vas moralo biti veliko in morali bi biti dobro organizirani.

nagicigan (ni preverjeno)

To se zdaj vidi, ka je današnja policijaaaaaa.
Pozvati okrepitve, zapreti vhode in izhode iz garaže, potem pa SOLZOVEC MED NJIH, nebi oni več snemali in se norca delali.

Niko i ništa (ni preverjeno)

a si ti glavo pao
smotanović jedan

In reply to by nagicigan (ni preverjeno)

Starejše novice