Slika je simbolična.
Pri Novem mestu se je iztiril vlak, trije potniki lažje poškodovani.

Zaradi podrtega drevja se je v torek zvečer na železniški progi Metlika - Ljubljana v občini Novo mesto iztiril vlak.

Po podatkih Slovenskih železnic sta bila lažje poškodovana dva potnika, po navedbah uprave za zaščito in reševanje pa trije.

Železniška proga med Metliko in Ljubljano bo do nadaljnjega zaprta, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Na vlaku je bilo sedem potnikov, trije poškodovani

Kot so pojasnili pri Slovenskih železnicah, se je vlak iztiril med postajama Birčna vas in Uršna sela v torek, ob 21.25, zaradi podrtega drevja, ki je bilo zunaj progovnega pasu in je padlo na železniško progo.

Na vlaku je bilo sedem potnikov, strojevodja in dva sprevodnika. Dva potnika sta bila lažje poškodovana in so ju prepeljali v novomeško bolnišnico, so sporočili.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje pa so bili v nesreči poškodovani trije potniki. Kot so sporočili, se je zaradi podrtega hrasta iztiril prvi vagon motorne kompozicije.

Proga bo do odprave posledic nesreče zaprta

Gasilci iz Novega mesta, Šmihela in Stranske vasi so pregledali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vstopili v prevrnjeni vagon.

Nepoškodovane osebe so prepeljali do Novega mesta, poškodovane pa na kraju oskrbeli in prenesli do ceste. Reševalci so jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Železniška proga Metlika-Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika-Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek, ob 18. uri.

Sicer pa so so zaradi težkega snega v torek večkrat zapirali več železniških prog, med drugim tudi progo med Borovnico in Logatcem, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega težkega snega, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Starejše novice