Obsežni požar je včeraj zajel stanovanjsko hišo v naselju Ivanci. Policijska uprava Murska Sobota je zdaj sporočila nove podrobnosti preiskave.

Kot smo poročali, je prišlo včeraj, nekaj čez 20. uro, do obsežnega požara v naselju Ivanci, občina Moravske Toplice. 

Obsežni požar zajel stanovanjsko hišo v Ivancih

Goreti naj bi začelo zaradi manjše eksplozije pri enem izmed avtov v gospodarskem poslopju, požar pa se je nato razširil še na stanovanjski del hiše.

V požaru naj bi po prvih informacijah zgoreli osebni avtomobili in vse, kar je bilo v gospodarskem poslopju, ki je v celoti uničeno. Na stanovanjski hiši pa je požar prav tako uničil ostrešje in mansardo, zaradi česar so za družino, ki sicer biva v hiši, poiskali začasno namestitev.

Na prizorišču požara so bili ob gasilcih iz skorajda vseh gasilskih društev občine Moravske Toplice tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki že preiskujejo vzrok požara. Del vasi pa je bilo zaradi požara brez električne energije, zato je bila na delu tudi dežurna ekipa Elektra Maribor.

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bi v požaru dve osebi utrpeli tudi telesne poškodbe, kar so nam potrdili tudi na Policijski upravi Murska Sobota.

Preberite še:

V požaru poškodovani dve osebi

Ogled kraja požara v Ivancih pa je zdaj, kot kaže, končan, iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili nove podrobnosti in ocenili škodo, ki je nastala. 

Kot je za Sobotainfo pojasnil Dejan Bagari, vodja operativno komunikacijskega centra na Policijski upravi Murska Sobota, so kriminalisti in policisti z opravljenim ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da je do požara prišlo v gospodarskem delu hiše, kjer sta bila tudi osebna avtomobila in kmetijski traktor s polpriklopnikom.

Požar se je nato razširil še na stanovanjski del, poškodovana pa je tudi sosednja hiša ter dve osebi. 

»V požaru sta bili dve osebi poškodovani (ena hudo, druga pa lahko telesno poškodovana),« je pojasnil Bagari. 

Materialne škode za okrog 120.000 evrov

Škoda, ki so jo povzročili ognjeni zublji, pa je že po prvih ocenah enormna in naj bi presegala kar 120.000 evrov. 

»Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 120.000 evrov. Zavarovane so bile določene sledi, ki bodo poslane v nadaljnjo preiskavo v nacionalni forenzični laboratorij.

Zaenkrat je tuja krivda izključena, obveščena sta bila tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Kriminalisti bodo po vseh zbranih obvestilih in dokazih z ustreznim aktom o požaru obvestili pristojno državno tožilstvo,« je še dodal Bagari. 

Komentarji (3)

čriklen (ni preverjeno)

Hujši ste kak stare babe, ki so nosile mleko na zbirne postaje pa tračale v nedogled. A se res nesposobni sestaviti kakšen pameten članek?

Klemen k (ni preverjeno)

Ka bi še naj pijsalo? kelko je hišaa stara?kelko kvadratov? ka vse so še imeli?

In reply to by čriklen (ni preverjeno)

FranjoPacman (ni preverjeno)

enin cev poci v pralnon stroji pa scejo staro kuco obnoviti na stroske zavarovalnic

Starejše novice