Foto: Facebook Utrip vaše občine
Danes je izbruhnila eksplozija v kemični tovarni Melamin.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili podrobnosti o eksploziji v podjetju v Kočevju. 

Na kraju so policisti takoj zavarovali širši kraj nesreče in s tem preprečili dostop do samega kraja požara. S tem so omogočili neoviran dostop gasilcem, civilni zaščiti, zdravstvenim delavcem in drugim službam, ki so izvedle prve nujne ukrepe za omejitev požara in eliminiranje nevarnosti za ponovno eksplozijo.

Pomoč ranjenim

»Stanje požara ni dopuščalo gibanja na tem območju. Po vzpostavljenih prvih pogojih so zdravstvene službe lahko zagotovile nujno medicinsko pomoč ranjenim na kraju.

Po doslej znanih podatkih sta najmanj dve osebi huje poškodovani in štiri lažje. Nekaj oseb je še pogrešanih,« še sporočajo iz PU Ljubljana. 

Trenutno je še vedno zaprta glavna Tomšičeva cesta skozi Kočevje, ter več stranskih ulic okoli podjetja. Zapore navedenih cest bo ostala do preklica, obvoz je urejen po gradbišču ceste skozi center mesta.

Policija še opozarja, da v kolikor se vožnji na navedeni lokaciji ne morete izogniti, upoštevajte navodila policistov, ki se nahajajo ob zaporah.

Kriminalisti bodo z ogledom kraja in ugotavljanjem vzroka eksplozije pričeli, ko bodo vzpostavljene razmere za varno delo, predvidoma jutri.

Še vedno vsem svetujemo naj se ne približujejo kraju dogodka, saj je zaradi interesa preiskave zavarovano širše območje okoli objekta.
 

Komentarji (1)

Gees (ni preverjeno)

Zdaj pa smo istina obvesceni o vseh podrobnostih,,,,

Starejše novice