Foto: PGD MS
Zaradi odpovedi vitalnih organov je 22-letni D. K. umrl, po skoraj treh tednih od prometne nesreče.

Na Policijski upravi Murska Sobota so nam potrdili, da je 22-letni D. K. iz Ižakovcev, umrl s posledicami bolezni. V policijski statistiki bo ostalo zapisano, da je umrl naravne smrti, ne pa s posledicami poškodbe v prometni nesreči, v kateri je v kritičnem času bil udeležen.

Murskosoboški operativno komunikacijski center je namreč bil obveščen, da je v sredo, 10. avgusta v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, zaradi poškodb, katere je utrpel v prometni nesreči, umrl voznik osebnega avtomobila, ki je 18. julija 2022 trčil v betonski podporni steber na cesti med Mursko Soboto in Bakovci.

Prve informacije: Osebno vozilo trčilo v betonski steber

Kot je znano, se je omenjena huda prometna nesreča pripetila v noči med ponedeljkom in torkom, 18. in 19. julijem. Ob 23.26 je na regionalni cesti Murska Sobota–Bakovci, v občini Murska Sobota, osebno vozilo trčilo v betonski steber.

»Ena oseba se je hudo telesno poškodovala. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine ter nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Murska Sobota in policiji. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v Splošni bolnišnici Murska Sobota,« so kritične noči poročali iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

O tragični nesreči je naslednje jutro poročal tudi Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota: »Ob 23.26 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Murska Sobota - Bakovci. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in čelno trčil v betonski steber avtocestnega nadvoza. Voznik je v trčenju utrpel hude telesne poškodbe in se zdravi v soboški bolnišnici,« so takrat potrdili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi hudih poškodb so nesrečnega voznika, šlo je za 22-letnega D. K. iz Ižakovcev, v občini Beltinci, ki je v minulih letih bil nogometaš mlajših selekcij v različnih klubih, nazadnje pri drugoligašu Nogometnem klubu Beltinci, iz soboške bolnišnice odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je torej kljub borbi zdravnikov za njegovo življenje, po skoraj treh tednih, podlegel.

Sedaj pa je obdukcija potrdila, da je umrl naravne smrti, zaradi domnevne odpovedi nekaterih vitalnih organov.

Starejše novice