Slika je simbolična.
V Pomurju sta se včeraj zgodili prometni nesreči, v kateri sta dve osebi utrpeli telesne poškodbe.

Pomurski policisti so bili včeraj, okoli 16.32, obveščeni o prometni nesreči v naselju Krajna, v kateri sta bila udeležena lahko motorno vozilo (e-skiro) in voznik osebnega avtomobila.

Mlajši mladoletnik je vozil e-skiro, na katerem je prevažal sopotnico in v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila, poroča Policijska uprava Murska Sobota. 

Po trčenju sta oba potnika e-skiroja padla po vozišču.Voznik e-skiroja je utrpel lažje, potnica pa huje telesne poškodbe.

Tako voznik kot sopotnica med vožnjo nista uporabljala zaščitne varnostne čelade. Zoper mlajšega mladoletnika sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota.

Previdno pri uporabi e-skirojev

Na ulicah je čedalje več e-skirojev, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj.

Priljubljeni so zlasti v lepem in toplem vremenu, vendar pa je vožnja z njimi lahko tudi nevarna opozarja Policijska uprava Murska Sobota. 

E-skiroji se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, prav tako so bolj nestabilni. Zaradi majhnih koles obstaja tudi večja verjetnost padcev na neravnih površinah.

Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarno pa je, če njihovi vozniki ne upoštevajo predpisov.

Policijska uprava Murska Sobota poroča, da sta najpogostejša vzroka za nastanek prometnih nesreč neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

 

Še ena prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Včeraj v dopoldanskem času se je v Murski Soboti zgodila prometna nesreča. V nesreči je bila samoudeležena kolesarka, ki je izgubila nadzor nad kolesom ob pa tem padla in se lažje telesno poškodovala.

Zoper kolesarko sledi plačilni nalog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice