Predobravnavni narok za mamo še ne dveletnega dečka, ki je umrl v razgretem avtomobilu, in njenega partnerja.

Na celjskem okrožnem sodišču bo v ponedeljek predobravnavni narok za mamo še ne dveletnega dečka, ki je junija lani v Svetem Lovrencu pri Preboldu umrl v razgretem avtomobilu, in njenega partnerja.

Na naroku se bosta osumljena izrekla glede očitanega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Tožilstvo jima ob tem očita kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Še ne dve leti star deček je 20. junija lani umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Mati umrlega otroka ima sicer več otrok.

Obema osumljencema je celjska policija odvzela telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Komentarji (2)

Tako je (ni preverjeno)

UMOR definitivno
V tej državi zapirajo samo paštetarje! Morlci, lažnivci in lopovi pa se prosto sprehajajo

Ajdedasevolimo (ni preverjeno)

Tema dvema drugo nej trebej kak druzbeno koristno delo tan eno 30let pa ka maloga vidijo samo prek slik... Ka ni eden od njiva ne zasluzi milosti za tako dejanje sam ostro!!

Starejše novice