Slika je simbolična.
Policija je ponoči naletala na družino, ki je z dvema majhnima otrokoma spala v vozilu na štajerski avtocesti. K sreči se je končalo samo z globo.

Policisti Postaje prometne policije Celje so danes, nekaj čez eno uro zjutraj, na odstavnem pasu avtoceste zaznali parkirano, neosvetljeno osebno vozilo, v katerem so spali člani moldavske družine

Policisti so družino z dvema malima otrokoma varno pospremili do najbližjega počivališča, vozniku pa so zaradi neodgovornega in zelo nevarnega dejanja izrekli globo.

Izredno nevarno početje!

Policisti ob tem vse uporabnike avtoceste ponovno opozarjajo, da je ustavljanje na odstavnem pasu, kakor tudi sama vožnja in ne nazadnje hoja po odstavnem pasu, izredno nevarno početje, ki se nemalokrat tudi tragično konča.

Zakon o pravilih cestnega prometa izrecno določa, da je na odstavnem pasu prepovedana vožnja, parkiranje in ustavljanje, razen ustavitve v sili in ustavitve zaradi nudenja potrebne pomoči, voznik pa mora poskrbeti, da se vozilo takoj odstrani, potniki in voznik pa naj se tudi čim prej umaknejo za ograjo ob avtocesti.

Komentarji (2)

Kiki2 (ni preverjeno)

Dobro ka pravite ka zakon prepoveduvle, ka san glih ščel iti taborit na avtocesto.

trava zaborava (ni preverjeno)

Nekje so se morali spočiti in so zaspali.

In reply to by Kiki2 (ni preverjeno)

Starejše novice