Vir: Policijska uprava Celje
Celjski kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo v ponedeljek, 14. junija 2021, zaključili obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zaradi suma kar 140 kaznivih dejanj so kazensko ovadili 13 oseb, starih od 22 do 48 let. Vsi razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani.

V preiskavi, ki se je začela v septembru leta 2020 in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi, so ugotovili, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah in organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog heroin in kokain.

Vir: Policijska uprava Celje

Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina.

V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vir: Policijska uprava Celje

Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina.

V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pri hišnih preiskavah so zasegli več predmetov pomembnih za kazenski postopek med drugim tudi prepovedano drogo heroin in kokain, z dodano snovjo za mešanje in večanje volumna, pripravljeno za nadaljnjo ulično prodajo.

Vir: Policijska uprava Celje

Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je bil eden izmed akterjev kriminalne združbe na prostosti le nekaj dni, po prestajanju več letne zaporne kazni.

Vir: Policijska uprava Celje

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)

med nami običnimi pedri ni mamilnikof
Je pa veliko, oziroma ogromno mamilnikov med Gayi

gost512412 (nepreverjen)

fajn, ka si se najšo....

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

g.policajcek (nepreverjen)

Ka te to ostra mela pa mlince ?

.joj (nepreverjen)

10 lejt naj gnilijo v zatvori nej ka do za en teden zunaj.

jasamšef (nepreverjen)

pred zid z vsemi in bummm, in tako vsaki mesec pa bo tega enkrat konec.

lujđi (nepreverjen)

Dozivotni zapor plus tezko fizicno delo.

Starejše novice