Foto: PGD Podgorje
Gasilci so se minulo noč borili s hudim požarom. Zagorelo je ostrešje stanovanjske hiše, požar pa je gasilo 64 gasilcev, eden pa se je pri tem poškodoval.

Minulo noč je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Podgorju pri Slovenj Gradcu. Požar je gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval, zato so ga reševalci po oskrbi odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ogenj je uničil ostrešje in zgornji bivalni del hiše, poroča center za obveščanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

O požaru so bili na slovenjgraški izpostavi Uprave Republike Slovenija za zaščito in reševanje obveščeni v nedeljo nekaj po 23. uri. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše in Pameče-Troblje.

Gasilca, ki se je pri gašenju poškodoval, so zdravstveno oskrbeli reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroška in ga odpeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, še navajajo v današnjem poročilu centra za obveščanje.

Starejše novice