Fotografija je simbolična
Pomurski policisti bodo zaradi poslabšanja varnosti v cestnem prometu še pogosteje izvajali nadzore cestnega prometa. Posledično je letos tudi več smrtnih žrtev.

V mesescu maju so se razmere na pomurskih cestah precej poslabšale, saj se je povečalo število prometnih nesreč, povečale pa so se tudi posledice, ki so nastale v prometnih nesrečah. 

»Policisti smo v letošnjem letu obravnavali 250 prometnih nesreč, v enakem obdobju lani pa 222.  V prometnih nesrečah je bilo ugotovljenih 275 kršitev prometnih predpisov, v enakem obdobju lanskega leta 235. V letu 2021 smo policisti ugotovili 13.085 kršitev prometne zakonodaje, lani le 8.777,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Lani šest žrtev v celem letu, letos šest žrtev do meseca maja

V petih prometnih nesrečah je umrlo šest ljudi, lani v enakem obdobju polovico manj. V celotnem lanskem letu je za posledicami prometnih nesreč umrlo šest ljudi, torej enako število, kot letos v dobrih petih mesecih. 

Dve prometni nesreči s smrtnim izidom sta se zgodili na območju Policijske postaje Murska Sobota, tri pa na območju Policijske postaje Lendava. 

»V prometnih nesrečah sta umrla dva pešca, mopedist, kolesarka, sopotnica in voznica osebnega avtomobila. V primerih smrtnih prometnih nesreč je bila kriva vožnja z neprilagojeno hitrostjo, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnja po nasprotnem smernem vozišču. Po znanih rezultatih in analizah je bil v treh prometnih nesrečah prisoten tudi alkohol«. 

Alkohol ostaja velik problem

Problematika alkohola še vedno ostaja precejšnja. Vsaka sedma prometna nesreča na pomurskih cestah se namreč zgodi zaradi alkohola, vsaka peta pa zaradi neprilagojene hitrosti.

Pomurski policisti bodo v prihodnje aktivnosti v še večji meri usmerjali na voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih substanc, na voznike, ki vozijo z neprilagojeno hitrostjo in na tiste, ki med vožnjo telefonirajo. Nadaljevali bodo z več krajšimi ad hoc nadzori ter drugimi aktivnostmi. 

»Vsak udeleženec cestnega prometa se mora zavedati svoje odgovornosti za varno udeležbo v cestnem prometu. Le na ta  način bomo v prihodnje lahko preprečili tragedije na naših cestah,« so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

In zdaj so se spomnili, a bodo šli v poostreni nadzor ?!?!

Malo morgen !!!!

Še vedno se bo našel kdo, ki bo spregledal križišče na ful dolgi, ravni in monotoni cesti sredi polja.

In ravno v tistem trenutku se bo pripeljal en, ki namesto, da bi zmanjšal na 60, kot veleva znak bo peljal še vedno 90 ali celo 100 po prednostni in trk bo strašen.

In še vedno se bodo našli kolesarji, ki bodo, kot sneta sekira leteli v nasprotni smeri.

Nekaj dni nazaj sem videl, da je šlo za milimetre, ko bi kolesar trčil v pešca !!!!

Eni kolesarji v mestu letijo tak, da še avte prehitevajo in potem z veliko hitrostjo čez prehod za pešce in po pločniku, kjer je polno pešcev !!!!

Andrej Actros (nepreverjen)

Kaj pa te drugače delajo policisti

marijakon (nepreverjen)

in nobena od teh treh smrtnih žrtev, ni posledica alkohola, ampak objestnosti!

bvnc (nepreverjen)

vupan ka do napravili obljubljeno. ne samo samo stati na konce vasi z radarom. pijancov je puno na cesti. tudi te kurcev kere si ti lepijo na rit v slabom vremeni, pa ponoči. cepci eni.

BB

Gnes vgojno je eden kolesar mimo Gančanov po AC šibo...

pacen1234 (nepreverjen)

največji problem gnesden je telefon... Prejšnjič od Beltinec do hitre ceste( uvoza), avto po sredijni ceste, nekšna mlada ženska pa na telefon tipka! ka poči v sekundi

Starejše novice