Slika je simbolična.
Fant je padel v Dravo, rešila ga je hitra reakcija policije.

Vodja izmene varaždinskega operativno-komunikacijskega centra je včeraj zvečer prejel nenavadno prijavo 14-letne deklice. Ta je povedala, da se nahaja na bregu derivacijskega kanala hidroelektrarne Varaždin, kjer je njen 13-letni prijatelj padel v Dravo.

Kot je dejala, ga sama ni mogla spraviti iz vode.

Vodja izmene je takoj po prejemu prijave na kraj nemudoma napotil vse razpoložljive patrulje Policijske postaje Varaždin, Postaje prometne policije Varaždin in interventne enote policije, poročajo hrvaški mediji. 

Dogodek je prijavil tudi javni gasilski enoti in varaždinski urgenci, so sporočili s policije.

Deček se je uspel držati za vrv

Dekletu je po poročanju hrvaških medijev naročil, naj policistom, ki prihajajo na kraj dogodka, da svetlobne signale, da jo opazijo in v najkrajšem možnem času začnejo reševati 13-letnika. 

Obenem so dekletu naročili, naj fantu v Dravi sporoči, naj se poskuša držati kakšnega predmeta. 

Ko je na prizorišče prispela policija, so opazili, da se je deček držal za vrv, a njegovo telo so goltali valovi Drave, ki so z veliko hitrostjo telki navzdol proti hidroelektrarni.

Otroka so policisti s skupnimi močmi potegnili iz Drave in ga pokrili s svojimi oblačili, da bi se ogrel, dokler ni prispela medicinska ekipa. Slednji so takoj, ko so prispeli, podhlajenega dečka prevzeli in ga prepeljali v varaždinsko bolnišnico.

Saj ni res, pa je ... V fanta trčila srna na begu

Policija je ugotovila, da je deklica skupaj s 13-letnikom okoli 20. ure zvečer hodila po nasipu. 

V nekem trenutku so na polju nedaleč od kanala Drave zagledali psa neznanega lastnika, ki je tekel za srno. 

Srna se je nenadoma obrnila in začela bežati v smeri nasipa, kjer je v telo zadela 13-letnika, ta pa je zaradi sile udarca izgubil ravnotežje in padel z nasipa v vodo kanala.

Deček se je med padcem poskušal ustaviti na spolzki asfaltni površini brežine, a mu ni uspelo in je padel v vodo. 

V tistem trenutku je zagledal vrv, ki jo je prijel in držal do prihoda in reševanja policistov.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pupurku (nepreverjen)

Upam, da najdejo neodgovornega lastnika psa in da bo ovaden nenamernega poskusa uboja ali vsaj povzročitve smrtne nevarnosti iz malomarnosti. Po drugi strani pa kaj imajo taki mladi sami iskati na takem mestu ob takem času! Tudi starše malo za ušesa!

Arka (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam s tabo, Pupurku! Če bi bil pes na povodcu se to ne bi zgodilo, sedaj pa bo dečko še lahko imel psihične posledice. Grozno!

Starejše novice