Slika je simbolična.
Policisti so bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili v torek, 23. avgusta zjutraj, obveščeni o varnostnem dogodku oziroma sumu storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo na Goriškem, v katerem je bila ena oseba telesno poškodovana.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je v zasebnih prostorih ene od stanovanjskih hiš prišlo do spora med dvema moškima

Napadel z vrtnim orodjem

V nadaljevanju prepira je osumljenec z vrtnim orodjem večkrat udaril in poškodoval drugega udeleženca spora. 

Kasneje so poškodovanca zaradi telesnih poškodb po različnih delih telesa na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

O kaznivem dejanju je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost

Novogoriški kriminalisti so 50-letnega osumljenca navedenega kaznivega dejanja izsledili istega dne v popoldanskih urah in mu odvzeli prostost skladno z določili zakona o kazenskem postopku.

Osumljenca so včeraj, 24. avgusta v popoldanskih urah, s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in ga privedli ter izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljenca odredil pripor v solkanskih zaporih.

Kazenski zakonik  za uboj oziroma poskus tega kaznivega dejanja predvideva med petimi in petnajstimi leti zapora.

Komentarji (2)

takjeto (ni preverjeno)

Za spor -celo hudi- sta vedno potrebna dva! Ponavadi tisti ka popizdi je bil spovocerani tak dalec…

štajerec

Prleška ikebana-vile v hrbet

Starejše novice