Mesna industrija Braća Pivac ima na Hrvaškem lastne obrate za proizvodnjo in predelavo mesa in je cenjena tako na domačem kot tudi mednarodnem trgu.

V lastništvo Celjskih mesnin vstopa Mesna industrija Braća Pivac. Novi lastniki poudarjajo pomen krepitve zaupanja in nadgradnje odnosov z vsemi deležniki. Upravljavska struktura se ne spreminja, Izidor Krivec ostaja predsednik uprave Celjskih mesnin.

»Vstop strateškega partnerja v Celjske mesnine je dobra novica za podjetja, za zaposlene, dobavitelje in za potrošnika. V mesni industriji v Sloveniji in širši regiji poteka povezovanje. Trg je vedno bolj odprt. Podjetja, ki imajo več milijard prometa, direktno vstopajo tudi na naše police.

 Zato bo to partnerstvo obojestransko koristno, saj bo omogočilo nadaljnjo rast Celjskih mesnin in tudi nove skupine, ki bo največja in najuspešnejša na področju rdečega mesa v regiji. 

Močne blagovne znamke, deljenje izkušenj in večja kapitalska moč, ki bo omogočala nadaljnja vlaganja v razvoj, so prednosti in priložnosti za nadaljnjo skupno pot,« pojasnjuje Izidor Krivec.

Prevzem večih segmentov

Mesna industrija Braća Pivac ima na Hrvaškem lastne obrate za proizvodnjo in predelavo mesa in je cenjena tako na domačem kot tudi mednarodnem trgu, njihovi izdelki pa so odraz tradicije in avtohtonosti, kar so pomembni razlogi, da so jih v Celjskih mesninah prepoznali kot partnerja za nadaljnji razvoj.

Novi strateški partner prevzema poslovne segmente Celjskih mesnin, to so družbe Celjske mesnine Z'dežele z obrati za proizvodnjo in predelavo mesa in drugih trajnih in poltrajnih izdelkov, Pršutarna S' Krasa in Celjske mesnine - Storitve, ki se ukvarja z isto dejavnostjo in zaposluje invalide.

Radgonske gorice niso predmet prodaje in bodo v bodoče v izključni lasti Izidorja Krivca.

Pogodba podpisana, več proizvodnje v Celju

Prodajna pogodba je z lastnikom družbe Celjske mesnine, CM Invest-om že podpisana in bo začela veljati po soglasju pristojnih organov.

Zaradi optimizacije proizvodnega procesa in večje učinkovitosti distribucije, namerava Mesna industrija Braća Pivac del proizvodnje združiti v Celju.

V skupini Pivac, ki je v družinski lasti, sta poleg Mesne industrije Braća Pivac, ki je v Vrgorcu v Splitsko-dalmatinski županiji nastala leta 1952, še družbi PKK Karlovačka mesna industrija in Mesna industrija Vajda.

Mesna industrija Braća Pivac je sicer tudi lastnik konditorskega podjetja Kraš in z več kot 5 odstotnim lastniškim deležem sodi med največje posamične lastnike Podravke.

Komentarji (7)

jikos (ni preverjeno)

no vidite, naši levaki pa se bojijo madžarov....srbi in hrvati pa vse pokupijo...in zdaj: "Madžari so zakupili pomol v Trstu. Vozili bodo čez Beljak. Ko so ponudili sofinanciranje drugega tira, so levičarji histerično kričali, češ da hočejo okupirati primorsko, poleg prekmurja. Sedaj bodo pa levičarji organizirali izlete z drezinami po drugem tiru, ki bo NEPOTREBEN."

Samomalo (ni preverjeno)

Kupi kdo Pomgrad? Baje je na prodaj. Zaenkrat še ne javno, a če vprašate ovega cincleka, vam ga proda....

. (ni preverjeno)

Več nemo pol avtoja hrane dol vozili, ker bo ceneje spodaj kupiti slovenske proizvode.

Elokog (ni preverjeno)

Čakan den da Triglav odajo

Strateg (ni preverjeno)

Triglava, nlb, Petrola,luke Koper in krke nedo oudale tou so njin glavne bankomate. Tej Polaniče so pa uspevali samo dokejč je pokojni mel vejze z svojimi rdejčeme sd pa so njeme posle državne riktale, mladeva sta pa tak nesposobneva. Zdaj so pa goloubove prevzele in posle vodi Jankovič sdjovce pa mouč gibijo. Tudi pomgrad de inouk rokno te vidle.

In reply to by Elokog (ni preverjeno)

1919 (ni preverjeno)

Po zanesljivih informacijah HRVAŠKA Jamnica v v pogovorih s Češko Kofolo o prodaji Radenska d.o.o..

lebari

TO JE ZAČETEK KONCA CELJSKIH MESNIN ENAKO VELJA TUDI ZA PANVITO-ŠE BOLJ KER NI VEČ VEČINSKI LASTNIK-pa vse kaj je povedal zadnjič Polanič je samo pesek v oči zaposlenim.naj si začnejo izkati službe.bratski hrvati bodo že pokazali zobeke,še samo malo......pa se bodo vse besede Polaniča podrle kot domino...

Starejše novice