Slika je simbolična.
Vedno bolj priljubljeni spletni trgovini Temu očitajo, da skrivoma pridobiva osebne podatke kupcev in, da so izdelki, ki jih prodajajo, slabe kvalitete.

Spletna trgovina Temu se je odzvala na kritike potrošnikov, ki so izrazili pomisleke glede kakovosti izdelkov in zasebnosti podatkov. Po poročanju N1, trdijo, da zahtevajo manj podatkov kot nekateri drugi spletni trgovci.  

Poudarili so tudi, da izbrišejo račune strank in večino podatkov v sedmih dneh po zahtevi za izbris.  

Dotaknili so se tudi skrbi vplivnežev glede dostopa do njihovih kamer in mikrofonov.  Zagotovili so, da aplikacija ne dostopa do teh funkcij, razen če je to izrecno dovoljeno, in da ne dela posnetkov zaslona, še piše N1.

Preverjajo kvaliteto izdelkov

Poleg tega so se odzvali na kritike glede kakovosti izdelkov. Trdijo, da preverjajo varnost in skladnost izdelkov ter izvajajo naključne preglede. 

Če obstaja sum, da izdelek ni skladen, ukrepajo, vključno z začasno ukinitvijo uvrstitve prodajalca na platformi. 

Glede očitkov o hitri modi, pa so poudarili, da so le prodajalec, ne pa tudi proizvajalec, in da povezovanje kupcev s proizvajalci in prodajalci pomaga zmanjšati stroške ter se izogniti prekomerni proizvodnji, še piše N1.

Komentarji (3)

TEMU JE KVALITETA (ni preverjeno)

Ljubosumnost slovenske mafije ne pozna meja, vi plačanci novinarski pa ste hlapci te slovenske mafije, zato pridno lažete in zavajate kar tako na pamet po naročilu mafije, ki vas plačuje. Sam že od vsega začetka čisto vse naročam pri Tamuju, nikoli nobenih problemov nisem imel, njihov odnos do kupcev je vzoren, tako da bi se marsikatera slovenska spletna trgovina lahko zgledovala po njih na vseh področij. Kvaliteta je boljša kot če kupiš v Sloveniji, ker pač prvorazredna kitajska roba. To kar se v Sloveniji prodaja je tudi vse iz Kitajske samo razlika je ta, da Slovenci prodajajo najslabšo kvaliteto cena pa 3 x višja kot pri Temuju. Sicer pa preizkusite delovanje Tamuja ne pa tako na pamet lapati nekaj.

aok (ni preverjeno)

Temu je zakon... Vi samo šinfajte novinarje, ker se folk znajdo in raje kupi na Temu kak pa v naših trgovinah kjer so cene nabite!

Sam naročujem na Temu že en lep čas in vedno vse pride, deluje in je dobre kvalitete!

tihi (ni preverjeno)

Dobil vse iz Temu in dobra kvaliteta, ... favšija

Starejše novice