*Fotografija je simbolična
Na Hrvaškem je vse več videnj neznane zveri, ki naj bi se naselila med Medžimurjem in Podravino.

Pred dnevi je pri naših južnih sosedih izbruhnila vest, da se med Medžimurjem in Podravino potika velika mačka. Šlo naj bi za pumo, ki se podnevi skriva, zvečer se pa podaja na lov in vznemirja očividce, ki vsekakor niso vajeni videnja takšne zveri v naravi. 

Hitra, elegantna in velika

Kot je za časnik Jutranji list povedal lovec Josip Štefić, ki naj bi prvi videl divjo mačko, je pumo posnel s termovizijsko kamero v naravnem parku Mura-Drava in se ni mogel načuditi njeni hitrosti in eleganci.

Štefić je nato doma pogledal posnetek in obvestil predsednika lovskega društva, da naj ne streljajo na divjo mačko, saj ranjena postane divja zver. Dokler predsednik lovcev ni videl posnetka, je mislil, da je pijan.

Gre za žival, ki naj bi bila po pričevanjih visoka 80 centimetrov in dolga meter in pol ter ima izrazito dolg rep.

Kako je puma prišla v Medžimurje?

Branimir Reidl, ki se ukvarja z reševanjem divjih živali in je prvi objavil posnetek zveri na družbenih omrežjih, je prepričan, da ne gre za lisico.

Sam je pred časom sodeloval pri ujetju servala, ki je pobegnil iz Slovenije na Hrvaško, velikost te mačke pa je po njegovem mnenju precej večja.

Pozval je, da naj se divji mački ljudje ne približujejo in zaprosil za morebitne informacije o njej. O srečanju z živaljo so poročali tudi drugi očividci, med drugim voznika avtomobila in ribič.

Po ugibanjih hrvaških lovcev bi lahko eksotična žival pobegnila slovenskemu ali madžarskemu lastniku, saj v nobenem živalskem vrtu niso prijavili izginotja živali. Posedovanje divje mačke je sicer ponekod po Evropi povsem legalno. 

Komentarji (1)

Maja Ravnikar (ni preverjeno)

Zelo me je strah, da je puma na prostem. Saj živim na Dolnji Bistrici. Slišala sem, da je puma že v Črenšovci. Upam, da jo hitro najdejo in, da je nebo več tu😬

Starejše novice