Slika je simbolična.
Zaradi ogorčenja ukinili tekmovanje otrok v ubijanju potepuških mačk.

Na Novi Zelandiji so v torek ukinili tekmovanje, na katerem naj bi otroci lovili in ubijali potepuške mačke. Uvedba kategorije za mlajše od 14 let v sklopu vsakoletnega lovskega tekmovanja je namreč povzročila ogorčenje javnosti.

Tamkajšnje društvo za preprečevanje krutosti do živali je ukinitev pozdravilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glavna nagrada v zdaj ukinjeni kategoriji naj bi znašala 250 novozelandskih oziroma približno 155 ameriških dolarjev. Kategorija je bila sicer opremljena z opozorilom otrokom, naj ne ubijajo domačih živali.

Novozelandsko društvo za preprečevanje krutosti do živali je po ukinitvi kategorije sporočilo, da je »zadovoljno in olajšano, da je bila kategorija za otroke, ki je vključevala streljanje potepuških mačk, odstranjena«.

»Otroci in tudi odrasli ne bodo znali razlikovati med potepuško in prestrašeno domačo mačko,« je dejal tiskovni predstavnik novozelandskega društva za preprečevanje krutosti do živali.

Celotno tekmovanje, ki vsebuje tudi kategorije za lov na divje prašiče in jelene, kot način zbiranja sredstev izvaja šola Rotherham na novozelandskem Južnem otoku.

»Naši sponzorji in varnost šole so naša glavna prednostna naloga, zato je bila sprejeta odločitev, da se ta kategorija za letos umakne, da bi se izognili nadaljnjim odzivom,« so organizatorji tekmovanja zapisali na Facebooku in dodali, da so zaradi uvedbe kategorije za otroke šola in nekateri sodelujoči prejeli »grda in neprimerna elektronska sporočila«, navaja AFP.

Potepuške mačke so sicer na Novi Zelandiji označene za škodljivce. Po podatkih tamkajšnjega ministrstva za varstvo narave imajo namreč velik vpliv na domorodne ptice, netopirje, kuščarje, miši in žuželke.

Komentarji (10)

ZTR_ (ni preverjeno)

Nova Zelandija? Vi resno?

Tecumseh (ni preverjeno)

Četudi na Arktiki... vse skupaj se zdi za lese privlečeno, neresno, po mojem neresnično?

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

bom šla tja in posvojila podgano Uršo

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

09876 (ni preverjeno)

Mačke so označene kot škodljivci ker zatirajo miši???

Bindi (ni preverjeno)

Ubijejo tudi dosti ptičev, netopirjev in drugih ogroženih vrst. Saj vse tou tudi piše.

In reply to by 09876 (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Najprej mačke pozneje ljudi.

Kam gre ta svet ?!

penzionist (ni preverjeno)

Potepuške mačke ........ imajo namreč velik vpliv na domorodne ptice, netopirje, kuščarje, miši in žuželke. Malo ne razumem, a so tam kuščarji, miši, netopirji ZAŠČITENI.

Pohorčan (ni preverjeno)

Prokleta banda.........

PROFA (ni preverjeno)

Kakorkoli.., človeški um je včasih tako bolan, da me je sram moje rase...

realnooo (ni preverjeno)

probaj z biokilom

In reply to by PROFA (ni preverjeno)

Starejše novice