Slika je simbolična.
V Nemčiji na delovnem mestu zavestno dela skoraj vsak deseti s covidom.

Skoraj vsak deseti okuženi z novim koronavirusom v Nemčiji gre na delo kljub bolezni, kaže študija ene od zdravstvenih zavarovalnic.

Devet odstotkov okuženih, ki kljub okužbi delajo na delovnem mestu, ima sicer blage znake bolezni. Ob tem je 17 odstotkov okuženih doma le toliko časa, da minejo najhujši simptomi.

Kot je razvidno iz raziskave zdravstvene zavarovalnice Pronova BKK, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa, ob pozitivnem testu na koronavirus doma ostane okoli 33 odstotkov vprašanih z blago obliko covida-19. 17 odstotkov jih dela od doma ves čas okužbe.

Avtorji raziskave, ki je zajela 1200 delavcev, so pregledali tudi prisotnost oziroma odsotnost zaposlenih zaradi drugih bolezni. Na splošno se je pokazalo, da gre v Nemčiji večina ljudi na delo kljub bolezni. Večina bolezni se sicer nanaša na bolečine v križu in alergije.

Komentarji (6)

Vprasanje odgovor (ni preverjeno)

Kak pa te zdaj to ? Lani ste okuzene skoraj klali kaksa nevola je bila.

čsčss (ni preverjeno)

to je zdravstvo krivo, ker kličeš in nikjer nobenga, da bi ti bolniški dal.
že prej je bolan hodil na delo in ni bilo panike. tako se utrdiš

Gost123 (ni preverjeno)

In? V zadnjem času samo poslušam okrog 2x, 3x cepljenih kolegov, kako so oni zboleli kljub temu da so se tolikokrat cepili... ja dobro jutro, obrnite se na prodajalce te nepreizkušene svinjarije!

Ohjoj (ni preverjeno)

Prodajalci so zase poskrbeli da jim ne treba za nič odgovarjati, to nalogo je nase vzela država. Odškodnine bodo torej šle iz davkoplačevalskega denarja, v kolikor vam sploh bodo priznali škodo, baje da ni mačji kašelj to dokazovanje.

In reply to by Gost123 (ni preverjeno)

penzionist (ni preverjeno)

ja, tudi leta in leta nazaj smo hodili z GRIPO DELAT.

ena pač (ni preverjeno)

delodajalci ne dobijo povračil, pa delavci ne smemo biti na bolniški. Saj prej tudi niso, celo delodajalci, so bili okuženi in hodili delat ter se šetali okrog prosto po prešernu

Starejše novice