Slika je simbolična.
V letošnjem letu je pomanjkanje hrane po svetu doseglo rekordno raven, saj je že 220 milijonov ljudi ogroženih zaradi pomanjkanja hrane ter potrebujejo nujno pomoč.

Svetovna prehranska varnost se slabša že zadnjih pet let, ruska invazija na Ukrajino pa je situacijo še poslabšala, je razvidno iz poročila Evropske komisije.

Agencije Združenih narodov opozarjajo, da se bodo razmere v bližnji prihodnosti še poslabšale, analiza žarišč lakote pa potrjuje, da lakota grozi predvsem Afganistanu, Etiopiji, Nigeriji, Južnemu Sudanu, Somaliji in Jemnu.

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič je na Twitterju zapisal, da se je od leta 2016 podvojilo število ljudi, ki trpijo pomanjkanje hrane.

Zaradi hudih težav s preskrbo s hrano je Evropska unija v letu 2022 namenila kar 950 milijonov evrov za zagotavljanje nujne pomoči v hrani, med katerimi so največji prejemniki Afganistan, Jemen in Sudan.

V poročilu so zapisali še, da je velik del pomoči Evropske unije zagotovljen v obliki denarnih transferjev, saj tako lažje spodbudijo lokalno gospodarstvo, osredotoča pa se predvsem na zagotavljanje dolgoročne prehranske varnosti z donacijami semen in orodja za kmetovanje.

Komentarji (8)

Bravooooo... (ni preverjeno)

Ta članek posredujte eliti, ki ima miljone in miljarde pod palcem.

migro (ni preverjeno)

8 milijard nas je na Zemlji, in ta številka rapidno raste. Pa ne zaradi nas Evropejcev, naša rodnost upada, kar je prav glede na celotno število Zemljanov. Ni pa prav, da se v Afriki in južni Aziji plodijo kot miši, medtem ko niso sposobni pridelati dovolj hrane. Potem pa, dejmo, gremo vsi v Evropo!

Ograček (ni preverjeno)

Kastrerate afričane,azijce in indijce.

. (ni preverjeno)

Če bi bi denar, namenjen in porabljen za orožje, namenjen za hrano, ne bi bil nihče na svetu lačen.

Papaštrumpf (ni preverjeno)

Že več kot 50 let pomagamo Afriki, pa se stanje ni spremenilo... kje denar?? Ambasadorji !!?? UNICEF, KARITAS, RDEČI KRIŽ ... itd .. !? KJE JE DENAR, OZ. SREDSTVA NAMENJENA AFRIKI...?

. (ni preverjeno)

Ta denar je pretopljen v puške, tanke in še kaj...

In reply to by Papaštrumpf (ni preverjeno)

nagicigan (ni preverjeno)

MIGRO dobro si napiso .... tam se plodijo kot miši IN podgane skupaj, zato pa nimajo za preživetje svoje družine in je kot je.

MJDC (ni preverjeno)

Ma ka me briga Afrika

Starejše novice