Slika je simbolična.
Očetu 13-letnega napadalca v beograjski šoli odredili pripor.

Po današnjem zaslišanju je preiskovalni sodnik očetu 13-letnika, ki je v sredo v svoji osnovni šoli v Beogradu ubil devet ljudi, sedem pa ranil, odredil 30 dni pripora.

Očitajo mu hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Obramba se na odločitev lahko pritoži.

S sodišča so še sporočili, da se je sodnik za pripor odločil zaradi posebnih okoliščin, ki kažejo na to, da bi lahko znova ogrožal splošno varnost, kar da bi lahko ogrozilo pošteno vodenje kazenskega postopka, poroča srbski portal N1.

Po dveh dneh pridržanja so ga danes zaslišali zaradi suma, da je 13-letnega sina učil streljanja s strelnim orožjem, ko ga je peljal v strelski klub, kjer je vadil streljanje.

Osumljen je tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je njegov sin v sredo izvedel strelski napad na šoli.

Oče je na današnjem zaslišanju zanikal obtožbe, tožilstvo pa je zanj predlagalo pripor, da ne bi vplival na priče in ponovil kaznivega dejanja ter vznemirjal javnosti.

13-letnik, ki je streljal z očetovo pištolo, pa po veljavni zakonodaji zaradi starosti ni kazensko odgovoren.

Ravnal v skladu s predpisi?

Očetova odvetnica Irina Borović je novinarjem pred sodiščem danes povedala, da je oče s strelivom in orožjem, za katero ima vsa potrebna dovoljenja, ravnal v skladu s predpisi in da je bilo orožje zaklenjeno v sefu pod šifro.

Dodala je še, da je član športnega združenja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Srbiji se je danes začelo tridnevno žalovanje za žrtvami tega strelskega napada, potem ko je državo pretresel še en strelski napad pri Mladenovcu.

V številnih organizacijah in institucijah so se žrtev spomnili z minuto molka, časniki pa so izšli s črnimi naslovnicami.

Pred osnovno šolo Vladislava Ribnikarja v Beogradu, kjer je 13-letnik izvedel napad, so se tudi danes zbirali ljudje, ki so v znak žalovanja v okolici šole polagali cvetje in sveče.

Komentarji (10)

Suzuki (ni preverjeno)

Waj.. dajte že mir s temi objavami, ja. celi ziljenjepis dajte gor pa te mo vsi še bole razjarjeni in ga bomo še bolj ga šikaniralo. Pa malo še sina dajte za reklamo, nihče ne podpira tega strelskoga pohoda. Ali vi, vi še vedno podpihujete, super sobota info. Idemo se strejlat? Sram vas bodi!

Takjeto (ni preverjeno)

Ti si sploj konco osnovno solo? Ale bila pretezka?

In reply to by Suzuki (ni preverjeno)

Borg (ni preverjeno)

naj mu dajo mir, idioti, ni on kriv.

Urška zabuhla (ni preverjeno)

Jaz bi ga kar posvojila

In reply to by Borg (ni preverjeno)

go.holob (ni preverjeno)

kaj je pa zaj z bosancem, ki je zrihtal mladega habjaniča??

. (ni preverjeno)

5 let psihiatrije in izpust ka pa te mijsles.

In reply to by go.holob (ni preverjeno)

Dudul (ni preverjeno)

Ni naša stvar. To je problem tistih Hotentotov. Nimam empatije do njih in niti me ne briga. Na jetra mi gre, da je to udarna novica v vseh naših glavnih medijih. Ne pozabimo l.91..Kaj so hoteli Srbende..in kaj so navsezadnje tudi povročili po HR in BiH.

Cona (ni preverjeno)

Tau vse pa tak smrdij,pa nihče ne navede vzroka zakaj?.Sigurno nej zaradi enoga cvetka.V šolah se marsikaj dogaja z strani očiteljev oziroma tovarišev tak smo je morali klicati v času,da so se imeli vsi za rdeče komuniste mislim.Pač vem,ker sem takrat obiskoval osnovno šolo.Pa so hodili eni seveda ne vsi,da se razmimo kot recaki so se šopirili pa ven metali snovi pa itak dostikrat niso sami razumeli,kako nas naj sploh učijo.

Llo (ni preverjeno)

Glede na to ka se je spravo na deklice, verjetno zato ka ga niti ena nej scela oz.je nej dobo pozornosti kaksno je scel. Mali psihic pac, kak Oresek, ka nej dobo ka scel pa je mogo partnerko zadaviti pa zosmicati pred lastno deco.

In reply to by Cona (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Smešen razlog za pripor je, da ne bo vplival na priče.

Preden pride vsaka stvar na sodišče, odvetnik vsakemu točno naroči, kaj in kako bo povedal.

Če je kdo tak, da lahko kaj narobe pove pa mu naročijo, da enostavno reče, da nič ne ve ali se nič ne spomni.

Starejše novice