*Fotografija je simbolična
Patronažna sestra je med rutinskim obiskom novorojenčka bila priča rafalu strelov z avtomatskim orožjem.

Številni zaposleni v javnih službah se pritožujejo nad mnogimi težavami, s katerimi se soočajo v romskih naseljih v Medžimurju, po poročanju portala dnevno.hr.

Nič hudega sluteča patronažna sestra je med rutinskim obiskom novorojenčka bila priča rafalu strelov z avtomatskim orožjem, ki se je zgodil v njeni neposredni bližini.

Iz dneva v dan težave

Patronažna sestra si takšnega delovnega dne ni mogla predstavljati v svoji najhujši nočni mori. Med rutinskim obiskom dojenčka v romskem naselju je v njeni bližini zaropotalo iz avtomatskih pušk, končala je v bolniškem staležu.  Za HRT je spregovorila njena sodelavka Ana Slamnik:

"Doživljamo alkoholizem, verbalne napade in visoko raven stresa. Ne vemo kaj lahko pričakujemo sleherni delovni dan.".

Župan bi uvedel posebno policijsko enoto

Portal dnevno.rh še poroča, da žal ne gre za osamljeni primer, saj se s tovrstnimi napadi srečujejo tudi medžimurski policisti, gasilci in socialni delavci.

Socialna delavka Renata North je zaupala svojo izkušnjo: "Med delom na terenu se mi je v romskem naselju zgodilo, da nisem mogla zapustiti hiše od stranke, kjer sem bila po službeni dolžnosti, saj mi je blokirala izhod.".

Predstavniki Romov obsojajo incidente in nagovarjajo oblast, da se kaznuje odgovorne posameznike in ne celotne skupnosti.

Medžimurski župan Matija Posavec pa poziva državno oblast, da poišče rešitev:

"Za zaščito večinskega prebivalstva je potrebno uvesti posebno policijsko enoto. Vsi, ki želijo živeti v sodobni državi, morajo poleg svojih pravic hkrati spoštovati in izpolnjevati svoje obveznosti.".
 

Zaradi strahu pred novimi incidenti bodo patronažne sestre odslej delale v ambulanti nedaleč od romskega naselja v Medžimurju.

Komentarji (5)

qwq (ni preverjeno)

ka ste međimurjeinfo? jebo vas nesposobnost.

KikiRiki2019 (ni preverjeno)

Strašno

smeh99 (ni preverjeno)

premakni mejo. zadeva rešena.

Res je res (ni preverjeno)

Zakaj vedno poročata o slabih stvareh ki se zgodijo preko meje..saj vem da zaradi večjega števila branosti..
Samo ne morite nas znova in znova z takimi rečmi,ker vsak ima zadosti svojih vsakodnevnih skrbi.
Poročajte raje kaj lepega,vzpodbudnega..
Ker vedeti morate da ne pišete samo sami sebi,ampak ste medij-vsaj biti mi morali ki obvešča in skrbi za dobro prekmurcev.

nagicigan (ni preverjeno)

naj medicinci več ne hodijo med te umazane cigane.

Starejše novice