Slika je simbolična.
Ponudnik pretočnih vsebin je prejšnji teden začel uvajati prvo večjo prenovo svoje televizijske aplikacije v desetletju. Nova podoba naj bi jim omogočala lažji in hitrejši izbor filmov in serij.

Netflix preizkuša nov vmesnik za svojo TV aplikacijo. Nekateri uporabniki tako že lahko vidijo novo podobo. Spremembe naj bi pomagale gledalcem, da se hitreje odločijo, kaj želijo gledati na televiziji.

Za spremembe so se odločili po raziskavi podjetja, ki je pokazala, da so pri sedanji podobi uporabniki pri iskanju vsebine izvajali pravo »očesno gimnastiko«, preden so na zaslonu našli vsebino, ki jih je zanimala. 

Iskanje vsebine, ki si jo želijo ogledati, je zato uporabnikom včasih vzelo precej časa. Izvršni direktor Netflixa Pat Flemming je povedal, da želijo to zdaj poenostaviti. 

Katere spremembe uvajajo? 

Prenovljena stran vključuje dve večji spremembi, ki se nanašata na način krmarjenja po domači strani. Spremembe so večinoma grafične in ne vsebinske. 

Po novem ni več menija, ki je bil na levi strani Netflixove domače strani, ampak so ga nadomestili z bolj poenostavljenim izborom možnosti na vrhu zaslona.  

Dodane so informacije, kot je recimo, kdo so igralci, ali je bil film nominiran ali je osvojil katero od prestižnih nagrad, datum izdaje.

Starejše novice