Kakšne so kaj cene pri naših južnih sosedih?

Jadranska obala se pripravlja na poletno sezono, ki bo zaznamovana z višjimi cenami. Tujci, predvsem Nemci, so nad porastom cen zaskrbljeni, nekateri pa celo razmišljajo, da bi letos dopustovali drugje, piše hrvaški časopis 24 sata. 

V Pulju boste za pol litra piva odšteli med 2,60 in 5 evrov, za kepico sladoleda od 2 do 3 evre, za pico pa od 8 do 15 evrov. V restavracijah v centru Splita so cene še višje, zlasti na območju Dioklecijanove palače. 

Tam boste za ražnjič odšteli 18 evrov, medtem ko ga boste na ulici nedaleč stran lahko dobili za 7,5 evra. Za zajtrk z jajci in dodatki boste odšteli med 6,5 in 15 evrov.

Koliko za sladoled?

Kljub višjim cenam ostaja Hrvaška za turiste privlačna destinacija. To potrjujejo tudi 20-odstotno višje nočitve v Dubrovniku v primerjavi z lanskim letom. Tamkajšnji župan Mato Franković izpostavlja dobro razmerje med kakovostjo in ceno ter poudarja, da Dubrovnik privablja specifične goste, ki so pripravljeni plačati za luksuzno izkušnjo.

Poleg Dubrovnika so tudi ostale hrvaške destinacije priljubljene med turisti. Na Reki boste za kepico sladoleda odšteli 2 evra, v Opatiji 2,20 evra, na Krku pa 2,50 evra. Za veliko porcijo kebaba v Opatiji boste morali odšteti 8,50 evra.

Čeprav so cene na Hrvaškem višje kot v preteklih letih, torej ostajajo nižje kot v nekaterih zahodnoevropskih državah. To dejstvo, skupaj s čudovitim morjem in plažami, bo verjetno še naprej privabljalo turiste z vsega sveta.

Komentarji (10)

realnooo (ni preverjeno)

TIPICEN KIRIJEV KLIK CLANEK, BOLANO...

LZN (ni preverjeno)

Šišaj ovce

Čika-pajo (ni preverjeno)

Fsako leto edna pa ista štorija, kak so dragi, kak majo zapuščeno, kak se grdou obnašajo, kak so cestnine drage ptd. Dragi Prekmurci pa što nas tira, ka idemo v Hrvaško, Sigurno vö metanje ednoga pred drüjgin pa tou vö metanje je prišlo že tak daleč, ka do nešterni že odili v Severno Korejo, samo ka so selfiji ptd. Ka se pa tiče Hrvaške, seuf si neste fse ali pa küpite v bauti pivo, pa sladoljed, dosta falej odi. Pa ešče šküfke se dobijo, ka do fsi vidli slike , kak ližete da se korzerate v tistoj smrdečoj, prdečoj gužvi. Doma ostante, dosta de falej , pa van nede trbelo, dostan zaprositi za socijalno pomouč , küpüvanja drv, olja. V ton časi si pa spücajte ukoli iž pa blokov nesnago, nej ka čakate , ka van drügi spucajo. Soboška kamešnica je ščista dobra za nas.

Prej lejpe plaže (ni preverjeno)

To sploh niso neke pretirane cene. No, če gledaš s prekmurske vaške gostilne ali pa prejk na Madžarskon žmičeš Vilagos Arany šor potem ja.... vačik pa niti na Češkom več ne dobite pivo pod tri ojre, rajši za pet. V Parizu je 14. Ko voli, nek izvoli.
Aja, pa Hrvaška plaže so obupne. Kamenjar. Pa kama koli prijdeš nekši domači ljudje. Kdo si to želi?

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, le zakaj je treba v lokal ❓❓❓

Haloooooo ❗❗❗

Vseeno, če je pri nas ali drugje.

Do določene cene še greš dalje pa ne.

Jaz še pri nas v trgovini ne kupim piva, ker je predrago, ne da bi ga v lokalu.

V Avstriji, ko je akcija ❗❗❗

zx80s (ni preverjeno)

Zakaj je treb iti v lokal? Ker večina dandanes ne kuha, mogoče pa niti ne znajo, nočejo. No, sicer lahko ješ tudi na ulici, seveda pa garancije nikjer ni, da ne boš fasal kakšno bakterijo /tudi v lokalu.

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Že pa Hrvaška, ka ste obsedeni ali ka ? Či se ideš turista boš plačo kelko košta pa je. Či nemaš pejnez se nejdi turista enistavno ostani doma.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kaj si ti vsak dan tak nor ?

Tipično slovensko razmišljanje.

In reply to by . (ni preverjeno)

štajerec

Či nimaš penez nikan ne hodi,bodi duma.Zakaj pa sploh treba iti na hrvaško??

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Oooo, še en, ki je občasno malo nor.

Ja, ja, tipično slovensko razmišljanje.

In reply to by štajerec

Starejše novice