Minuli teden je na svetu zaradi covida-19 umrlo 9400 ljudi, kar predstavlja 90-odstotni padec zabeleženih smrti v primerjavi z letošnjim februarjem, ugotavlja Svetovna zdravstvena organizacija.

V tedenskem poročilu, objavljenem v sredo, Svetovna zdravstvena organizacija prav tako beleži 15-odstotni padec odkritih okužb na tedenski ravni.

Čeprav gre za pozitiven premik, po prepričanju generalnega direktorja Svetovne zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa še vedno umira bistveno preveč ljudi. 

»Skoraj 10.000 tedenskih smrti je preveč za bolezen, ki se jo lahko prepreči in zdravi,« je dejal na novinarski konferenci.

»Covid-19 je še vedno pandemija,« pa je poudarila epidemiologinja zdravstvenega organizacije Maria Van Kerkhove. To potrjuje tudi dejstvo, da so med 31. oktobrom in 6. novembrom na novo odkrili 2,1 milijona okužb z novim koronavirusom.

Ob letošnjem vrhuncu pandemije je zdravstvena organizacija zabeležila 75.000 tedenskih smrti na globalni ravni zaradi covida-19.

Komentarji (6)

bonge (ni preverjeno)

Menje smrte od kovida, čakalne vrste v bolnicaj smo skrajšale tak ka smo par gezero napotnic zbrisale.Hrana, bencin, elektrika so najcenejše v evrope. Ka se pritožujete vlada dela. Hahaha not. Plešite 🤪

Grk (ni preverjeno)

Točno to se je pokazalo, kar smo vsi vedeli, da so čakalne vrste "umetno" ustvarjene. Sedaj, se bo ugotovilo, koliko pacientov je v čakalnih vrstah pri dveh ali več izvajalcih, koliko je v seznamu že pokojnih in tako naprej.

In reply to by bonge (ni preverjeno)

Hnnhgbn (ni preverjeno)

Prehlad NATEG cepiva pa za doživljensko NEPLODNOST ali SMRT!

2021 (ni preverjeno)

Verjetno se moramo zahvaliti ptičem in to iz iste jate.

goričanec2 (ni preverjeno)

Što je pa mrao zavolo covida? 🤔

čarni vrag (ni preverjeno)

»Skoraj 10.000 tedenskih smrti je preveč za bolezen, ki se jo lahko prepreči in zdravi,« je dejal na novinarski konferenci.

Lopov na čeli WHO reklamira cepiva. To kaj v ton tedni mrlo par 100.000 ljudi zaradi lakote njega ne zanima.

Starejše novice