Na bencinskih črpalkah na Madžarskem več ne preverjajo, kakšno registrsko oznako imate. Odločili so se za drugo potezo.

Cena dizla in 95-oktanskega bencina je v Sloveniji še vedno regulirana. Vlada je določila maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina na 1,54 evra za liter, ​​ceno dizla pa na 1,68 evra za liter. Kar pomeni, da bi se Slovencem, ki živijo v bližini Madžarske vsekakor splačalo natočiti gorivo preko meje, ki po regulaciji stane 480 forintov oziroma okrog 1,24 evra za liter.

Slovenci še vedno čakamo na objavo seznama

Regulacija pa že nekaj tednov več ne velja za vse stranke madžarskih bencinskih servisov.

Spomnimo. Od petka, 27. maja naprej, so na Madžarskem uvedli omejitve točenja goriva po reguliranih cenah. Po takšnih cenah naj bi poleg domačinov sicer pri njih lahko tankali tudi državljani držav, ki imajo prav tako regulirane cene goriv. Zakaj torej Slovenci ne dobijo goriva po regulirani ceni na Madžarskem?

Poročali smo že, da bi madžarska vlada morala izdati seznam držav, katerim bi bilo ugodno tankanje na Madžarskem omogočeno, a ga niso objavili. Na seznam naj bi spadali tako Slovenija, kot Srbija, v obeh državah so namreč cene goriv regulirane. 

Vozniki avtomobilov iz držav, v katerih je uvedena tudi uradna regulacija cen naftnih derivatov, kot je to tudi v Sloveniji bi s tem na Madžarskem še naprej lahko točili gorivi po njihovi nižji ceni, torej 480 forintov oziroma 1,24 evra na liter.

Avtomobil z madžarsko registracijo dobil gorivo po regulirani ceni, sedaj je drugače

Da bi lahko zaposleni na bencinskih servisih na Madžarskem ločili med domačini in tujci, so se odločili, da bodo to preverjali po oznakah na registrskih tablicah. Če je imel avtomobil madžarsko registracijo, je lahko natočil gorivo po cenejši ceni.

Bralec, ki se je ustavil na eni izmed bencinskih črpalk blizu slovenske meje nas je obvestil, da madžarske registracije več niso 'pogoj' za ugodno polnjenje rezervoarja. 

Pri blagajni je odslej potrebno pokazati prometno dovoljenje

Na bencinskih črpalkah je bilo tako možno opaziti izobešene napise, na katerih so svarili: 

»Prosimo, upoštevajte, da je cena 479,9 forintov za liter na voljo le vozilom z madžarskimi registrskimi oznakami. Hvala za razumevanje!«

Zvrstile so se kraje madžarskih registrskih tablic.

Na eni izmed tamkajšnjih bencinskih črpalk blizu slovenske meje so se sedaj domislili, da madžarska registrska tablica več ni pogoj za ugodno tankanje, zato je, kot nam je sporočil bralec, odslej potrebno pokazati prometno dovoljenje

Foto: Bralec

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Šizofrenik (nepreverjen)

Hja...zdaj bo treba le fotokopirati madzarsko prometno in to je to.

Nzs (nepreverjen)

Še enkrat si prečitaj članek ;)

In reply to by Šizofrenik (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Tij samo kopejraj samo ti nika nede pomagalo.

In reply to by Šizofrenik (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ljudje umirajo, ker ne morejo ceste zravnati, 1500 let nazaj so rimljani napravli ovinkasto cesto med parcelami, zdaj se prenavla, pa ne ka bi ven zravnali pa delali kak treba. Poglente si cesto proti halberajni n.pr. prinas pa delajo poligone za reli peoge. Blesavi divjaki pa letijo po teh šikanah te pa umirajo tudi nedužni.

.

In reply to by Šizofrenik (nepreverjen)

Eh jebi ga, (nepreverjen)

karajo vas vogri direktno v nore tikvi, vej pa ptiček de zrikto , čiglih ka že nekaj perje spušča, vij pa do tečas plešite loleki.

Kaj? (nepreverjen)

Zdaj bi že radi Madžarom zapovedovali, narekovali še cene na trg. policah? Po drugi strani pa ji nož
v hrbet. Obrnite za na svojo vlado, naj dela za blagostanje svojih volivcev!

Nevalanec (nepreverjen)

Ge si zaj posranec lendavski Ferenc Horváth ...pa tisto tvoje modruvanje o madžarskih zakonih...zriktal si en drek !!!

Lendvai (nepreverjen)

Zakaj bi že on tebi kaj rihtal?? Sereš po Madžarih, tankal bi pa rad. Pa konec koncev je on minister za manjšino :)

In reply to by Nevalanec (nepreverjen)

Bogi siromačeki, (nepreverjen)

vej pa naj vas ov časti keri de dobo za lansko leto cca.400.000 eur plače, pa cca.1.900.000 eur nagrad za uspešnost, aja pa zneski so bruto, ajde plešite in se veselite.

Mi van? (nepreverjen)

Ka se van trebe vozikati naokouli, ples je bole varen pa zdravilen za vašo düjšo.

Rešitev za vas (nepreverjen)

Referendum za priključitev HU, dobite prave reg. tablice + poceni bencin.

razpad EU (nepreverjen)

EU NAS IMA ZA NORCA, ZA IDIOTE. Da embargo na rusko nafto zaradi bojda vojne v Ukrajini in nedemokracije v Rusiji, kupuje pa veliko več nafte od S. Arabije, ki je v vojni v Jemnu s še veliko več civilnimi žrtvami, zločini, lakoto. Ogabnost, dvoličnost Bruslja! Razlogi so drugje!

Mjkox (nepreverjen)

Ka nasi politiki se cakate? Dati prinas madzaron tudi 2€ pp litre pa kere se pela pa je prisiljene tankate prinas naj placa 2€ ali pa se vec... ci bi se znale iti bi nase tudi naredile za nas slovence 1,3€ po litre ostalen pa ribne 2€... samo nasi politiki vedno gledajo na druge prvo pa te na slovenca, ci ma sreco...

Alesss (nepreverjen)

EU je že opozoril Madžare da naj takoj ukinjeno dvojno ceno. Če se bo izkazalo na sodišču da gre za diskriminacijo bodo Madžari se drago plačali. Pa še niso niti EU sredstev dobili zaradi politike.

Tako je (nepreverjen)

Ja ja, samo na to odločitev se bo čakalo nekaj mesecev...te de pa že vse drugače !

In reply to by Alesss (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Najboljše ka idete na tečaj madžarščine baje bodo dali tistim tujcem tankat kateri se bodo vpisali v tečaj Hungarizacije😁

Mo šli, OK (nepreverjen)

DF, ti si že tak in tak bil.

. (nepreverjen)

Če bi dali glede na mađarsko državljanstvo bi tričetrt prekmurcof postalo mađarof in volilo orbana.

Gruntovci (nepreverjen)

Orban tak, Madžari ovak.. sama zabiat pa faušarija vas je… za 20 centov bi se pol prekmurja dalou vrit pohebati. Ka je Orban nan krijv? Ka je zaščito svoj narod pred EU nategavanjen?? Mij se rajši pintajmo zakoj nas nikši kuec ne zaščiti… pa nan zrihta kaj..

Noseča Sestra . (nepreverjen)

Mene so kar v redu natankali

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice